REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujas režisieriaus Algimanto Puipos filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“, sukurtas pagal to paties pavadinimo rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romaną, Lietuvos kino teatruose pasirodys jau netrukus – 2012 m. sausio 13 d. Belaukdami didžiosios filmo premjeros, kuri tą pačią dieną įvyks net septyniuose Lietuvos miestuose, kūrėjai kviečia susipažinti su antruoju filmo plakatu, atskleidžiančiu dar vieną svarbią filmo dalį – trijų buvusių prostitučių istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Gitana, Eglė ir Kristina - trys skirtingų likimų merginos, kurias vienija tai, kad jos visos buvo parduotos į seksualinę vergovę užsienyje, ir prieš savo valią tapo prostitutėmis. Dabar jos grąžinamos į Lietuvą, kur joms ieškomi nauji namai ir naujo gyvenimo galimybės. Netikėta įvykių eiga suveda merginas su pagrindine filmo veikėja Monika, kuri pasisiūlo jomis pasirūpinti ir pakviečia apsigyventi užmiestyje esančiame dvare.

REKLAMA

Iš pirmo žvilgsnio, merginos ir Monika – tai tarsi dviejų skirtingų planetų gyventojai, kurių vertybės, pasaulėžiūra ir gyvenimiška patirtis kardinaliai skiriasi. Merginos – šiurkščios, uždaros, nepatiklios, mėtančios nepadorius juokelius, pasakojančios šiurpą keliančias istorijas, iš kurių pačios žvengia, demonstruojančios „gatvinėms“ būtingą elgesį. Išsilavinusią, subtilaus skonio ir manierų Moniką naujosios globotinės glumina, pykdo, veda į neviltį.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi netrukus dvaro gyventojos supranta, kas tarp jų yra bendra. Tai vienatvės jausmas, atstumtųjų stigma. Iš to gimsta stiprus poreikis rasti bendrą kalbą ir užmegzti artimą ryšį. Tokia kalba netikėtai tampa tapyba, kuri ne tik įprasmina ties absurdo teatro riba balansuojančią merginų ir Monikos kasdienybę, bet ir suteikia Monikai drąsos pažvelgti į savo preities dramas, kurias ji visą laiką stengėsi užgniaužti. Iš naujo tapydamos savo gyvenimus filmo herojės ima eksperimentuoti su forma, spalvomis, kompozicija...

Nacionalinė filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ premjera – 2012 m. sausio 13 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų