REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2012 m. gegužės 1 d. visiems turgaus prekeiviams dengtose patalpose, kad ir kokia prekyba jie užsiimtų, kasos aparatai bus privalomi, sakė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Apskaita turi būti suvienodinta. Nematome priežasties, kodėl turėtume daryti skirtumą tarp prekybos maisto produktais ir prekybos ne maisto produktais dengtose patalpose“ , – antradienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams teigė A. Kubilius.

REKLAMA

Premjeras sakė, kad apskaita turi būti tvarkinga, ir priminė neseniai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Mokesčių inspekcijos atliktą operaciją, kuri, pasak Vyriausybės vadovo, parodė, kad erdvės nesąžiningam finansų tvarkymui prekyvietėse yra daug.

„Ten, kur matome kokios nors erdvės šešėliniams dalykams, mes tas erdves siauriname“, – tvirtino Premjeras.

Nuo šių metų gegužės 1 d. kasos aparatai turi būti naudojami prekiaujant maisto produktais pastatuose.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko operaciją, kurios metu Gariūnų turgavietėje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai atskleidė gerai organizuotą nusikalstamą tinklą, veikusį ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. Buvo atskleistas mechanizmas, pagal kurį turgavietė buvo aprūpinama pigiomis kinų prekėmis.

Įtariama, kad buvo nuslėpta dešimtys milijonų litų mokesčių, kuriuos turėjo sumokėti įmonės ir asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus. Išaiškintų grupuočių nariai turėjo konkrečiai jiems pavestas užduotis, vykdė daugybę nusikalstamų veikų – nuo dokumentų klastojimo iki sukčiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų