REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį, spalio 24 d. Londone buvo išdalinti tradiciniai muzikos žurnalo „Q“ apdovanojimai. Specialiuoju prizu už savo indėlį į muzikos istoriją apdovanota viena iš pankų judėjimo pradininkių laikoma Siousxie Sioux, tuo tarpu legendinė airių roko grupė U2 paskelbta geriausiu pastarųjų 25 metų kolektyvu ‒ rašo guardian.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Visuose šių metų apdovanojimuose prizus renkanti Adele šį kartą išėjo su dviem laimėjimais. Ji buvo paskelbta geriausia atlikėja moterimi, o jos hitas „Rolling In The Deep“ – tapo geriausia metų daina.

REKLAMA

Tarp prizininkų šiais metais pateko „Coldplay“. Ši grupė buvo įvardinta kaip geriausias šiuolaikinis kolektyvas, o „Take That“ narys Gary Barlow už savo darbą kuriant dainas pastaruosius dvidešimt metų buvo apdovanotas garbingu dainų kūrėjo klasiko prizu.

Apdovanojimas už geriausią metų albumą atiteko Bon Iver pseudonimu plačiau žinomam JAV dainų kūrėjui Justinui Vernonui. Jo antrasis su atlik4jo sceniniu vardu sutampančio pavadinimo albumas įveikė tokius konkurentu kaip Elbow, „Artic Monkeys“ ir netgi Mercury prizą jau pelniusį PJ Harvey albumą „Let England Shake“.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunoji britų repo žvaigždė Tinie Tempah savo apdovanojimų komplektą papildė geriausiam atlikėjui vyrui skirtu prizu. Buvęs „Oasis“ gitaristas, kurio debiutinis albumas šiuo metu laikosi aukščiausiose Britų pop muzikos topuose apdovanotas specialiuoju „Q icon“ prizu.

Londono „Grosvenor House“ viešbutyje rengtuose apdovanojimuose taip pat buvo pagerbta grupė „Queen“. Roko muzikos legendas „Q“ įtraukė į šlovės muziejų, taip pat ceremonijos metu buvo pažymėtas ir grupės 40 metų jubiliejus.

Geriausio vaizdo klipo prizas už dainą „Do It Like A Dude“ atiteko dainininkei Jessie J, tačiau tarsi paneigdama išankstines prognozes geriausio naujo atlikėjo nominacijoje ją nugalėjo Ed Sheeran.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų