REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas, nepaisant Konservatorių partijos maišto, nugalėjo reikalavusius referendumo dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos nurodė visiems konservatoriams, liberalams demokratams ir leiboristams parlamente balsuoti prieš referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės ES. Iš viso 483 žemesniųjų parlamento rūmų nariai pakluso, o 111 parlamentarų pasipriešino partijos nurodymams.

REKLAMA

Leiboristų lyderis Edas Milibandas sakė, kad pasipriešinimas pažemino ministrą pirmininką.

Dauning strito atstovas sakė, kad vyriausybė turi ginti nacionalinį interesą, nes „būtų lengva balsuoti išsakant asmeninį požiūrį. Reikėjo duoti griežtus nurodymus, nes buvimas ES geriausiai apsaugo Didžiosios Britanijos interesus“.

Bendruomenių rūmai balsavo dėl referendumo, nes daugiau nei 100 tūkst. gyventojų pasirašė peticiją. Buvo siūloma surengti referendumą, per kurį žmonės galėtų balsuoti, ar likti ES, ar išstoti, ar pakeisti Didžiosios Britanijos narystės ES sąlygas.

Tikėtasi, kad vyriausybė lengvai laimės balsavimą, o net jei būtų jį pralaimėjusi, rezultatas nebūtų įpareigojęs rengti referendumą.

Balsavimo duomenys rodo, kad 81 Konservatorių partijos narys nepakluso nurodymams balsuoti prieš. Tai iki šiol didžiausias maištas prieš D. Cameroną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų