REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno Panevėžio daugiabučio namo gyventojai sekmadienio rytą neteko žado kieme pamatę kapą ir ant jo degančias žvakutes. Tik priėję arčiau ir supratę, kad jame nėra numirėlio, žmonės lengviau atsikvėpė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip įžūliems šiukšlintojams įtikinamai pasakyti, kad jie nebedrįstų kelti kojos ne į savo valdas ir jų teršti?  Ilgai klausimo į šį atsakymą ieškojusi J.Basanavičiaus gatvės 52-ojo namo gyventoja 48 metų Violeta Pazniokienė galiausiai nusprendė į nevalas kreiptis labai originaliai.

REKLAMA

Moteris namo kieme įrengė improvizuotą kapą, ant kurio pasodino gėlių, uždegė žvakučių ir aptvėrė pagaliukais. Ant kapo ji uždėjo lentelę su užrašų „Šiukšlėms ATA“.

Tačiau jos idėja tokiu būdu kovoti su šiukšlintojais pasirodė priimtina ne visiems daugiabučio gyventojams. Mažus vaikus turintys tėvai skundėsi, kad mažyliai bijo eiti pro kapą. Kai kurios senyvos amžiaus moteriškės, be akinių neįskaitančios užrašo ant kapo, puola žegnotis ir deda rankas maldai. Iš praeivių sužinojusios, kas čia iš tiesų yra, pasijunta apkvailintos.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunesnio amžiaus šio ir gretimų namų gyventojai filmuoja kapą mobiliaisiais telefonais ir trūkčioja pečiais.

„Mums šiukšlintojai iš individualių namų yra įgrisę iki gyvo kaulo. Violetos ryžtas kovoti su jais sveikintinas, bet jos pasirinktas būdas, manau, per daug drastiškas“, –  „Sekundei“ sakė J.Basanavičiaus g.  52-ojo namo pirmame aukšte gyvenanti ponia Loreta.

Gretimame name gyvenanti pensininkė ponia Regina taip pat mano, kad kovotoja su šiukšlintojais perlenkė lazdą. Pasak moters, deginti kapų žvakes bet kur nedera. Jos nuomone, tai nepagarba mirusiesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ponia Regina prisiminė, kad kapą namo kieme įrengusi gyventoja prieš kelias dienas pasodino kanas, kurias esą iškasė iš gretimo daugiabučio darželio.

„Jeigu ji vasarines, šalnų bijančias  gėles, kurias iškasus per žiemą reikia laikyti namuose, spalio pabaigoje dar sodina, vadinasi, gali būti ne visai sveiko proto“, – padarė išvadą senjora.

V.Pazniokienė, prisistačiusi kelių parduotuvių direktore, sakė iš pradžių neturėjusi minčių kieme įrengti improvizuotą kapą. Pasak jos, jis atsirado spontaniškai, iš nevilties.

REKLAMA

Moteris pasakojo, kad individualių namų gyventojai ne vienerius metus tempia atliekas į  namo kieme pastatytus konteinerius bei meta šalia jų tiesiog ant žemės.

Praėjusį savaitgalį eilinį kartą suverstą šiukšlių kalną išvydusi ponia Violeta nebeištvėrė. Nuėjusi į vieną J.Basanavičiaus gatvėje esantį alaus barą paprašė ten buvusių vyrų pagalbos iškuopti kiemą.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų