REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos ateities forumas jungiantis savo gretose tūkstančius narių vadovaudamasis savo nuostatomis LR Konstitucija ir įstatymais nuosekliai gina skriaudžiamų žmonių teises nuo pareigūnų ir valdininkų savivalės, bei kovoja su mūsų gyvenimo blogybėmis siekdami jas pašalinti.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėdami ir analizuodami šalies valstybės institucijų veiklą sprendžiant šiukšlių tvarkymo ir jų  perdirbimo perspektyvas turime pripažinti, kad  ši veikla neatitinka šalies ūkio bei gyventojų interesų. Nors šiems reikalams išleidžiamos milijoninės lėšos, akivaizdžiai pastebimas veiklos neperspektyvumas, chaotiškumas ir sąmoningas pažangos vilkinimas. Pasaulyje, ypač Japonijoje, yra sukurtos atliekų rūšiavimo ir pilno jų perdirbimo technologijos gaunant naudingus tolimesniam vartojimui produktus. Regioniniam atliekų tvarkymo centrui yra pateikti konkretūs techniniai sprendimai kaip tai galima įgyvendinti. Deja viskas atsimuša į neįveikiamą biurokratijos sieną ir akivaizdžią korupciją klestinčią šiame sektoriuje. Aplinkos apsaugos ministerija ir asmeniškai ministras G.Kazlauskas  tai toleruoja.

REKLAMA

Šiame kontekste pasibaisėtinu abejingumu ir korupciniu ciniškumu iškyla jau bene dešimt metų egzistuojanti Kazokiškių sąvartyno problema. Nesigilindamas į visas žinomas šios problemos peripetijas pastebėsiu, kad vien tik tai kaip ciniškai nevykdomas net legalus teismo sprendimas parodo visą šių suįžūlėjusių pareigūnų savivalę. Todėl Tautos ateities forumo aktyvistai kartu su vietos bendruomene š. m. spalio 19 dieną suorganizavo taikų piketą siekdami, kad būtų vykdomas teismo sprendimas ir sąvartynas būtų uždarytas. Tačiau čia pasireiškė antra mūsų valstybės piktžaizdė - policijos pareigūnų savivalė. Nesulaukę pasmerkimo dėl įgaliojimų viršijimo, kai 2009 metų sausio 16 d.  nieko nelaukdami pradėjo šaudyti į beginklę minią, jie pasijuto teisėjais kurie pačiomis brutaliausiomis priemonėmis gali mušti ir luošinti žmones. Jūs gerbiama pirmininke viešai esate pasmerkusi pareigūnų veiksmus Minske kai buvo išvaikoma nesankcionuota manifestacija.  Prašome jūsų kaip politikės ir Seimo vadovės viešai pripažinti, kad policijos veiksmai š. m. spalio 19 d. prie Kazokiškių sąvartyno kai jie  panaudojo jėgą prieš teisėtus Tautos ateities forumo piketuotojus yra žiauraus nusikaltimo padaryto prieš Lietuvos piliečius netoleruotinas faktas. Neteisėtai sulaikytas ir pasodinus į policijos automašiną sumuštas TAF pirmininko pavaduotojas Rimas Urbus, kuriam yra fabrikuojama administracinė byla.                   Sumuštas ir sužalotas TAF aktyvistas Andrius Dambrauskas. Labiausiai šiurpą keliantis epizodas kai  įmitęs policininkas be jokios aiškios priežastys panaudojo jėgą prieš moterį ją sumušdamas ir sulaužydamas ranką. Tai TAF valdybos narė Laimutė Petraitienė apie kurios sužalojimą pranešė net pasaulinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Šio kruvino susidorojimo su taikias šalies gyventojais pagrindinė priežastis yra politikų jau dešimtmečius toleruojamas totalinis teisėsaugos pareigūnų nebaudžiamumas ir abejingas požiūris į jų savavaliavimo atvejus. Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad mūsų politikai labai aštriai pasisakydami apie žmogaus teisų pažeidimus kaimyninėje Baltarusijoje ir Rusijoje, patys skatina tų teisų pažeidimus Lietuvoje toleruodami pareigūnų brutalų elgesį su gyventojais. Pastovūs piliečių susirinkimų laisvių ribojimai neleidžiant piliečių mitingų, neadekvačių policijos ir kitų specialiųjų tarnybų pajungimas stebint net nedidelius viešus renginius, skrupulingas kaltų ar/ne  viešas, plačiai nušviečiamas, taip vadinamų riaušininkų prie Seimo teisinis persekiojimas ir jokios atsakomybės už kovinių veiksmų panaudojimą prieš taikius šalies gyventojus  nebuvimas valstybę jau daro nebe demokratiška o policine. Įvertinant, kad šalyje įsigalėjusi praktika, kai už didžiules aferas, vagystes nėra baudžiama ir kyšininkavimas jau tapo valstybės gyvenimo norma, kaip ir gyventojų teisių niekinimas sunku tikėtis šio žiauraus atvejo objektyvaus tyrimo ir kaltų nubaudimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašome Jūsų asmeniškai inicijuoti Seimo parlamentinės tyrimo komisijos sudarymą, (nes Seimo aplinkos apsaugos komitetas nepajėgus to atlikti) kuri kompleksiškai įvertintų kodėl iki šiol neuždarytas Kazokiškių sąvartynas o svarbiausia atliktų išsamų tyrimą ir nustatytų kaltus kas leido panaudoti jėgą prieš taikų Tautos ateities forumo piketą ir mušti bei žaloti Lietuvos piliečius.

LR Seimas privalo garbingai atmetęs bet kokias politines ambicijas apginti šalies garbę nuo neleistino pareigūnų siautėjimo ir duoti dalykinį įvertinimą tai leidusių daryti institucijų vadovams.

Tikimės, kad  visas Seimas viešai savo rezoliucija pasmerks šį kruviną policijos susidorojimą su šalies piliečiais.

Dr. Algimantas  Matulevičius  yra TAF  pirmininkas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų