REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje įsibėgėja penktasis žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“. Savaitgalį žiūrovai pamatė 14 opias politines, socialines ir ekonomines problemas nagrinėjančių dokumentinių filmų bei turėjo galimybę dalyvauti susitikimuose su trimis režisieriais.

REKLAMA
REKLAMA

Seansas menų fabrike „Loftas“ (nuotr. Organizatorių)Seansas menų fabrike „Loftas“ (nuotr. Organizatorių)

Bene ryškiausias savaitgalio renginys – sekmadienį vykusi filmų, aštrių diskusijų ir futbolo popietė menų fabrike „Loftas“. Septynias valandas trukusiame renginyje festivalio lankytojai turėjo galimybę pamatyti net tris filmus apie populiariausią pasaulyje sporto šaką. Popietė prasidėjo filmo „Drnovicės Catenaccio arba ekonominės transformacijos pradžia“, ironiškai pasakojančio apie korupciją Rytų Europos futbole, peržiūra. Po jos įvyko susitikimas su jo režisieriumi Radim Procházka.

REKLAMA

Režisierius Radimas Procházka (nuotr. Organizatorių)Režisierius Radimas Procházka (nuotr. Organizatorių)

Daugiausiai žiūrovų susirinko į režisierių Jeff ir Michael Zimbalist filmą „Du Eskobarai“. Garsiausiuose pasaulio kino festivaliuose žiūrovų ir kino kritikų ovacijų sulaukusi dokumentinė juosta pasakoja istorijas apie vieną geriausių praėjusio amžiaus Kolumbijos futbolininkų Andres Escobar ir su juo giminystės ryšiais nesusijusį narkomafijos bosą Pablo Escobar. Du visiškai skirtingi žmonės, kurie galbūt niekad nebūtų susitikę. Tačiau kai Kolumbijos „Narko-futbolo“ pogrindyje 90-aisiais susimaišė politika, nusikalstamai ir sportas, dviejų Eskobarų keliai neišvengiamai ir, deja, pražūtingai, susipynė.

REKLAMA
REKLAMA

Liutauras Varanavičius ir Vilma Venslovaitienė (nuotr. Organizatorių)Liutauras Varanavičius ir Vilma Venslovaitienė (nuotr. Organizatorių)

Neformalioje diskusijoje savo mintimis apie korupcija didžiajame futbole dalijosi LFF prezidentas Liutauras Varanavičius, Vilniaus „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė bei komentarorius ir žurnalistas Nerijus Kesminas. Vakarą užbaigė režisieriaus Jakob Preuss filmas „Kitas „Chelsea“ – Donetsko istorija“.

Didžiausio Lietuvoje dokumentinio kino festivalio „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ lankytojai šeštadienio popietę susitiko su su filmo „Karlos atvykimas“ režisieriumi Koen Suidgeest. Mažojoje kino teatro „Pasaka“ salėje susirinkusiems žiūrovams režisierius pasakojo apie tai, kodėl olandas, gyvenantis Ispanijoje, nusprendė susukti filmą apie jauną merginą, kuri laukiasi ir pagimdo vaiką gyvendama Nikaragvos sostinės Managua gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį  į žiūrovų klausimus taip pat atsakė filmo „Kubos revoliucijos vaikai“ režisierius Carlos A. Montaner. Šiandien Kubos jaunimas atvirai rodo savo nepasitenkinimą ir reikalauja pokyčių. Filmuotas slaptai, filmas suteikia žodį jaunimui, kurie dalinasi savo jausmais, viltimis ir troškimais.

Penktasis žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ Vilniuje vyks iki spalio d. Vėliau projektas persikels į Kauną (lapkričio 2 – 6 d.), Klaipėdą (lapkričio 8 – 12) ir mažesnius Lietuvos miestus.

Daugiau informacijos apie festivalį – www.nepatoguskinas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų