REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Amžinojo poilsio išlydimas B. Lubys (papildyta 10:30)

(Papildyta 10:30) Vilniuje, Mokslų akademijoje, tęsiasi atsisveikinimas su verslininku B. Lubiu: nuo 10 iki 11val. su velioniu atsisveikina Seimo ir Vyriausybės nariai, parlamentarai, Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo narių delegacija, politinių partijų atstovai. Piliečiai tai galės daryti nuo 11 iki 21 val.

(Papildyta 10:30) Vilniuje, Mokslų akademijoje, tęsiasi atsisveikinimas su verslininku B. Lubiu: nuo 10 iki 11val. su velioniu atsisveikina Seimo ir Vyriausybės nariai, parlamentarai, Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo narių delegacija, politinių partijų atstovai. Piliečiai tai galės daryti nuo 11 iki 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie velionio B. Lubio karsto padėtas vainikas nuo Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės.

REKLAMA

Atsisveikinti su velioniu atėjo Seimo Pirmininkė Irena Degutienė,  premjeras Andrius Kubilius, parlamentarai Česlovas Juršėnas, V. Bogušis, D. Mikutienė, E. Zingeris, V. Aleknaitė-Abramikienė, K. Daukšys ir kt., ministrai A. Ažubalis, R. Juknevičienė, R. Palaitis ir kt.

Atiduoti paskutinę pagarbą buvusiam bendražygiui atėjo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo ir ankstesnių vyriausybių  atstovai A. Sakalas, K. Prunskienė, A. Abišala, A. Šleževičius ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Karstas iš Mokslų akademijos bus išnešamas rytoj, 11 val. Velionį laidos Plungėje 16val., o mišios už jį bus aukojamos 17 val.  Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Plungėje.

(Papildyta 09:34 val.) Valstybės atstovas spaudai ir komunikacijai  A. Martusevičius „Balsas.lt“ patikslino, kad laidotuvės turėtų įvykti trečiadienį Plungėje.

(Papildyta 22:04 val.) Sekmadienį netikėtai miręs verslo magnatas Bronislovas Lubys bus laidojamas ketvirtadienį, pranešė LNK žinios. Jis Amžinojo poilsio atguls Plungėje, šeimos kape. Ten bus laikomos ir mišios už velionį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 19:18 val.) Pirmadienį Mokslų akademijoje atsisveikinama su verslininku, Nepriklausomybės akto signataru, buvusiu Ministru Pirmininku ir Lietuvos verslininkų konfederacijos vadovu Bronislovu Lubiu.

Į Mokslų akademiją trispalve uždengtą B. Lubio karstą įnešė Garbės sargybos kuopos kariai. Paskutinėn kelionėn velionį lydi žmona Lydija ir jų trylikametė dukra bei B. Lubio dukra iš pirmosios santuokos, kiti artimieji, buvę verslo, politikos ir visuomeninės veiklos bendražygiai, paprasti žmonės.

Kas B. Lubys buvo Lietuvai? – „Balsas.lt“ klausė kartu su kitais atiduoti paskutinės pagarbos velioniui atėjusio Ministro Pirmininko kanclerio Deivido Matulionio.

REKLAMA

„B. Lubys buvo ne tik iškilus verslininkas, bet ir visuomenės veikėjas , mecenatas. Netekome puikaus šilto žmogaus, kuris, nors buvo turtingas, tačiau niekada netapo arogantišku verslininku. Jis buvo vienas iš modernios Lietuvos pramonės kūrėjų. Pramonė ir B. Lubys tam tikra prasme yra sinonimai. Deja, toks likimas, ir mes turime garbingai su juo atsisveikinti“, – sakė D. Matulionis

Tuo tarpu medicinos ekspertai pateikė pirmines išvadas dėl B. Lubio mirties priežasties. Nors buvo kelta įvairių versijų, kol kas pasitvirtina pirminė įtakingo verslininko mirties priežastis – širdies veiklos sutrikimai.

REKLAMA

(Papildyta 17:22 val.) Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis po Valstybinės laidojimo komisijos posėdžio pranešė, kad sekmadienį miręs B. Lubys bus laidojamas Plungėje, šeimos kape. Mišios taip pat vyks Plungėje.

LPK atstovo spaudai Mindaugo Puidoko teigimu, kada bus laidojamas įtakingas verslininkas dar nenuspręsta.

„Tai svarstysime antradienį ryte. Bus atsižvelgta į šeimos pageidavimus“,– „Balsas.lt“ informavo M. Puidokas.

Atsisveikinti su Nepriklausomybės Akto signataru, buvusiu Ministru Pirmininku ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovu Bronislovu Lubiu, pašarvotu Mokslų akademijos Didžiojoje salėje, Lietuvos žmonės kviečiami pirmadienį, spalio 24 d., nuo 18 iki 21 val., ir antradienį, spalio 25 d., nuo 10 iki 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl galimų didelių transporto srautų atvykusieji nuosavu transportu prašomi nestatyti automobilių netoli Lietuvos mokslų akademijos.

Detalesnė informacija apie velionio laidotuves bus išplatinta vėliau.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vieno didžiausių šalies koncernų „Achemos grupė“ vadovas B. Lubys mirė sekmadienį Druskininkuose. Manoma, kad vyrui staiga sustojo širdis. Jam buvo 73-eji metai.

B. Lubys buvo chemijos mokslų daktaras, docentas, 47 išradimų bei daugelio mokslinių ir publicistinių straipsnių autorius, nusipelnęs inžinierius, respublikinės mokslo ir technikos premijos laureatas.

REKLAMA

B. Lubys savo darbinę veiklą pradėjo 1963 m. dirbdamas Jonavos azotinių trąšų gamykloje skyriaus viršininku, vėliau buvo paskirtas reorganizuoto susivienijimo „Azotas“ vyriausiuoju inžinieriumi, generaliniu direktoriumi, o 1993 metais – AB „Achema“ prezidentu.

Įvertinant B. Lubio veiklą atkuriant Lietuvos nepriklausomybę ir sutvirtinant jos valstybingumo pamatus, 1998 m. jis buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino II laipsnio ordinu.

B. Lubys – Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo narys, Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras.

REKLAMA

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę 1992 m. buvo paskirtas Ministru Pirmininku. Velionis buvo įvairių komitetų, fondų, tarybų narys.

Taip pat skaitykite:

Kaip keisis koncerno strategija po B. Lubio netekties?

Policija: neatmetama B. Lubio ir Š. Vasiliausko žmogžudystės versija

In memoriam B. Lubiui: jis buvo jungtinės epochos žmogus

Mirė verslo magnatas B. Lubys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų