REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje spalio 29-osios naktį, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, bus atšauktas vasaros laikas. Jis nuo 2003-iųjų mūsų šalyje kasmet atšaukiamas spalio mėnesio paskutinį sekmadienį ketvirtą valandą nakties, pasukant laikrodžio rodyklę viena valanda atgal.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai vasaros laikas buvo atšauktas keletą dienų vėliau – spalio 31-ąją.

Vasaros laikas įvedamas kovo paskutinį sekmadienį trečią valandą nakties, pasukant laikrodžio rodyklę viena valanda pirmyn. Toks Vyriausybės nutarimas buvo priimtas atsižvelgus į Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl vasaros laiko susitarimų.

REKLAMA

Pasak Aplinkos ministerijos, daugelis Europos Sąjungos šalių vasaros laiką įsivedė praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Pirmoji ES direktyva dėl vasaros laiko susitarimų buvo priimta 1980 m. Ji numatė bendrą vasaros laiko taikymo pradžios datą. Pabaigos datą – paskutinį spalio sekmadienį – nustatė 1996-aisiais įsigaliojusi direktyva.

Pastarąjį laikotarpį vadovaujamasi 2001 metais priimtos direktyvos nuostatomis – vasaros laikas įvedamas kovo paskutinį sekmadienį, o atšaukiamas spalio paskutinį sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje sezoninis laikas dar bus taikomas iki 2016-ųjų.

Seimas yra pasisakęs prieš laiko kaitaliojimą, tačiau Europos Komisijos direktyvos dėl sezoninio laiko pratęsė jo galiojimą.

Vyriausybė teigia ieškanti būdų, kaip būtų galima Lietuvoje panaikinti sezoninį laiką, tačiau pripažįsta, kad tai padaryti bus sunku, nes kitos Europos šalys šio siekio neremia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų