REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji Škotijos nacionalistų partija (SNP) oficialiai patvirtino pradedanti „beprecedentę“ kampaniją, kurios tikslas – surengti referendumą dėl šalies paskelbimo nepriklausoma nuo Jungtinės Karalystės, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kampanijai vadovaujantis Angus Robertsonas pareiškė, kad SNP mėgins paveikti visų politinių pažiūrų žmones, kad užsitikrintų, jog škotai balsuotų už nepriklausomybės paskelbimą.

REKLAMA

Idėją finansiškai prieš mirtį taip pat parėmė škotų poetas Edwinas Morganas, paaukojęs 1 milijoną svarų.

Kol kas dar nėra aiški tiksli referendumo data. SNP turėtų jį surengti baigiantis jų penkerių metų kadencijai.

Opozicijoje esantys politikai ragina referendumą surengti kuo greičiau, tačiau valdantieji atkerta, kad laikysis rinkimų kampanijos metu duoto pažado surengti jį vėliau, nors datos nesutinka atskleisti.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį įvykusioje SNP konferencijoje partija pareiškė pradedanti pasirengimą referendumui: „Mes dirbsime taip sunkiai, kaip įmanoma, precedento neturinčioje nacionalinėje kampanijoje, kad užsitikrintume daugumos „taip“ balsą dėl suverenios nepriklausomos Škotijos“.

Kartu A. Robertsonas pažymėjo, kadgi kampanija skirta „kiekvienam, kuris gyvena šioje šalyje, nepriklausomai nuo to, iš kur jis yra atvykęs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų