REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ignalinos atominė elektrinė (IAE) nebepratęsė sutarties su vienu iš dosniausiai atlyginamų patarėjų – vokiečiu Karstenu Franku.Jis nuo praeitos savaitės atominėje nebedirba.

REKLAMA
REKLAMA

K. Frankui už dviejų savaičių darbą kas mėnesį buvo mokamas 56 tūkstančių litų atlygis.

REKLAMA

Energetikos ministras yra sakęs, kad K. Frankas – realus kandidatas į atominės Technologinės tarnybos vadovus. Technologinės tarnybos vadovas kuruoja NUKEMo statomus milijardinės vertės   uždarymo projektus.

Buvo skelbta, kad K. Franką sieja pažintis su kitu tautiečiu Raineriu Gioringu. Jis dirbo NUKEMe, rengė Ignalinos uždarymo projekto Poveikio aplinkai vertinimą.

Ir tuo pačiu metu atstovavo NUKEMą Černobylyje. Čia R. Gioringą ištiko nesėkmė – jį slapta užfiksavo įtikint Černobylio atominės vadovą Igorį Gramotkiną keliasdešimt milijonų dolerių padidinti iš Europos Sąjungos (ES) lėšų statomo projekto sąmatą. R. Gioringas I. Gramotkinui siūlė maždaug pusės milijono dolerių kyšį.

REKLAMA
REKLAMA

Anot mūsų šaltinių, gėdingai Černobylyje įkliuvęs R. Gioringas ir K. Frankas gimę Rytų Vokietijoje, abu Maskvos energetikos instituto absolventai, juos sieja bičiulystė. Abu pluša uždaromose Sovietų sąjungos atominėse, kuriose ES finansuojamus projektus vykdo Rusijos kapitalo įmonės.

Mūsų duomenimis, į teismą kreipėsi ir skandalingai atleistas Ignalinos atominės elektrinės korporatyvinių reikalų direktorius Osvaldas Čiukšys. Anot energetikos ministro Sekmoko, pagrindinė atleidimo priežastis – O. Čiukšys nepakluso kai kuriems nurodymams dėl kadrų politikos, įtraukė britų teisininkų kontoros atstovą Raminą Wali į derybų grupę su milijardinius uždarymo projektus vykdančia Rusijos kapitalo įmone NUKEM.

Nemira Pumprickaitė

LTV „Savaitė“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų