REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kuršių mariose mįslingai žūsta Visagino elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas, sekmadienį širdis sustoja oligarchui Bronislovui Lubiui.

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalistai kol kas linkę manyti, jog šių dviejų žmonių žūtys savaiminės, be kieno nors įsikišimo, tačiau neatmeta galimybės, jog B. Lubys ir Š. Vasiliauskas gali būti nužudyti. Šaltinis Policijos departamente portalui Balsas.lt sakė, jog B. Lubio bei Š. Vasiliausko mirtys itin panašios į žudymo būdus, kokius naudoja mafijos nariai – pasirinkta auka miršta greitai ir be skausmo. Pakanka paslėpti gelbėjimo liemenę, kurios nedėvėjo patyręs buriuotojas Š. Vasiliauskas.

REKLAMA

Arba, anot pareigūnų, užtenka į maistą įdėti tam tikrų preparatų, kurie sutrikdo širdies kraujagyslių veiklą: „Susidaro trombas, kuris užkemša kraujagyslę. To pakanka, kad žmogus mirtų. Kiek žinau, B. Lubys sveikai gyveno ir širdies reikalais nesiskundė“.

Pareigūnams kelia įtarimų tai, jog mirtis oligarchą ištiko po to, kai šis viešai pasisakė apie ketinimus statyti dujų terminalą netoli Klaipėdos uosto Smeltės pusiasalyje, kurio teritoriją valdo „Achemos grupė“.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, netoliese, Kiaulės nugaros saloje Vyriausybė žadėjo pastatyti savo suskystintų dujų terminalą. Tai policijai kelia įtarimų, tačiau kol kas viešai apie tai nekalbama.

„Tiksli mirties priežastis bus nustatyta tik pirmadienį. Tada ir kalbėsime“, – sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas Eugenijus Metlovas. Daugiau detalių pareigūnai komentuoti nepanoro.

Pirminiais duomenimis, B. Lubys jautėsi puikiai, todėl nutarė pasivažinėti dviračiu. Medikai nustatė, jog jis mirė sustojus širdžiai, tačiau ar ši diagnozė tiksli, galės atsakyti tik teismo ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Lubys buvo Lietuvos ir Rusijos Verslo tarybos vadovas, aktyviai bendradarbiaudavo su Rusijos verslininkais. Neseniai jis teigė esąs pašiurpęs nuo Lietuvos energetikos ministro politikos.

Ne ką mažiau mįslinga mirtis yra ir Visagino AE generalinio direktoriaus Šarūno Vasiliausko, neseniai prabilusio apie tai, jog Lietuvoje būtina kurti branduolinę energetiką, kaip tai daro švedai ir suomiai.

Kalbama, jog jis palaikė Lietuvos siekius statyti naują atominę elektrinę, tačiau vėliau vis dažniau pasisakydavo už tai, jog branduolinę energiją galima pirkti iš kitų.

REKLAMA

Aistringas buriuotojas iškrito iš jachtos nedėvėdamas gelbėjimo liemenės, nors ši priemonė yra būtina ir nė vienas jachtininkas nepamiršta jos užsivilkti.

Kodėl lemtingą penktadienio vakarą patyręs buriuotojas buvo be jos? Į šį klausimą atsakys teisėsaugininkai, tačiau kol kas manoma, jog tai nelaimingas atsitikimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų