REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos musulmonai ketina pastatyti ledinę mečetę Laplandijoje esančiame Jukkasjarvi mieste, kuriame jau yra žymusis Ledo viešbutis, rašo portalas „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Švedijos musulmonų asociacijos vadovas imamas Mahmoudas Aldebe teigė, kad mečetė bus galimybė turistams papasakoti apie islamą.

REKLAMA

„Tai bus naujas būdas siekti dialogo tarp skirtingų kultūrų ir religijų, – vietos dienraščiui teigė jis. – Tai nėra jau tokia kontraversiška idėja. Visi tie, su kuriai mes apie tai kalbėjome, palankiai ją įvertino.“

Viešbutis pradeda veikti gruodžio mėnesį ir yra uždaromas balandį (nuotr. SCANPIX)

Kiekvieną žiemą Ledo viešbučio įkūrėjas Yngve Bergkvistas prižiūri 5,5 tūkst. kv. metrų komplekso statybos darbus, kurių metu yra naudojamas iš netoliese esančios Torne upės paimtas ledas.

Pirmasis pastatas iš ledo buvo pastatytas 1989 metais, pirmieji svečiai Ledo viešbutyje apsistojo 1992 metais. Viešbutis pradeda veikti gruodžio mėnesį ir yra uždaromas balandį. Dabar kiekvienais metais Ledo viešbutyje apsilanko apie 25 tūkst. lankytojų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA

Viešbutis pradeda veikti gruodžio mėnesį ir yra uždaromas balandį (nuotr. SCANPIX)Viešbutis pradeda veikti gruodžio mėnesį ir yra uždaromas balandį (nuotr. SCANPIX)

Viešbutyje taip pat yra iš ledo pagaminta bažnyčia, kurioje kiekvieną žiemą susituokia apie 150 porų.

„Mes sulaukiame lankytojų iš viso pasaulio, dauguma iš jų atvyksta iš tokių vietų kaip Londonas ar Saudo Arabija, – vietiniam dienraščiui pasakojo Y. Bergkvistas. – Mes pamanėme, kad būtų puiki mintis pastatyti ir mečetę, kadangi jau turime bažnyčią.“

Jo teigimu, šiais metais jau yra per vėlu pradėti mečetės statybas.

„Mes rimtai ketiname tai padaryti, tačiau pradėti projektą šiais metais būtų pernelyg ambicinga“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų