REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdybos sudarytai Darbo grupei pavesta parengti azartinių lošimų ir loterijų viešosios politikos reguliavimo principus bei inicijuoti azartinių lošimų ir loterijų paplitimo tyrimą. Darbo grupė įpareigota iki 2012 m. balandžio 1 d. parengti azartinius lošimus ir loterijas reglamentuojančius įstatymų projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupei vadovaujantis Seimo narys Dainius Budrys pabrėžia, kad Azartinių lošimų įstatymas buvo priimtas prieš dešimtmetį ir iki šiol iš esmės nekoreguotas, nepaisant, kad šį sritis akivaizdžiai kito ir plėtėsi, o Lietuva per šį laikotarpį tapo pilnateise Europos Sąjungos nare.

REKLAMA

„Akivaizdu, kad dabartinis mūsų Azartinių lošimų įstatymas neatspindi ES valstybių narių gerosios praktikos, jų teisėkūros iniciatyvų bei naujausių technologinių iššūkių. Nuo įstatymo priėmimo 2001 m. Lietuvoje atsirado lošimai internete, video loterijų terminalai. Mums pavesta teikti siūlymus, kaip tobulinti įstatymus, kad jame neliktų spragų, ir visų rūšių azartiniai lošimai, įskaitant ir loterijas, būtų teisiškai reguliuojami“, - sakė Darbo grupės pirmininkas D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupė atlikusi pirminę situacijos analizę nustatė, kad Lietuvoje vis dar nėra patvirtinti azartinių lošimų ir loterijų viešosios politikos reguliavimo principai, neinicijuoti socialiai reprezentatyvūs moksliniai tyrimai apie probleminio lošimo paplitimą. Trūkstant objektyvių duomenų apie tai, kiek paplitęs probleminis lošimas, neįmanoma inicijuoti sprendimų priėmimo – griežtinti, liberalizuoti ar palikti dabartinį azartinių lošimų reguliavimą.

Gavome Seimo valdybos pritarimą kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad remiantis Europos Komisijos Žaliojoje knygoje "Internetiniai lošimai vidaus rinkoje" nurodytomis patikrinimo priemonėmis būtų organizuojamas tyrimas dėl azartinių lošimų ir loterijų paplitimo. Tai padės tiksliau planuoti Darbo grupės darbus ir priimamus sprendimus“, - teigė D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, Seimo valdyba pritarė, kad Darbo grupė užmegztų tarpparlamentinius santykius su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis, kurių patirtis reguliuojant azartinių lošimų sritį pripažįstama tarptautinėje bendruomenėje. Taip bus siekiama perimti gerąją praktiką tobulinant viešąją politiką ir azartinių lošimų bei loterijų reguliavimą.

Darbo grupė pasiruošusi atvirai diskusijai su skirtingų lošimų ir loterijų organizatorių verslo asociacijomis, visuomeninėmis organizacijomis. „Azartinių lošimų ir loterijų verslo sektoriuje sukurta per 2000 darbo vietų, į valstybės iždą mokami mokesčiai, todėl bet kokios pertvarkos šiame versle reikalauja stabilumo“, - kalbėjo D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų