REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, filmu „Čiko ir Rita“, meilės istoriją rutuliojančiu lotyniško džiazo ritmu, prasideda Lotynų Amerikos kultūros dienos – kino, muzikos, šokio, parodų ir pokalbių mini festivalis, supažindinantis su Lotynų Amerikos kultūra.

REKLAMA
REKLAMA

„Čiko ir Rita“ (Chico y Rita, rež. Fernando Trueba ir Javier Mariscal) – tai animacinis miuziklas, kuriame pianisto ir dainininkės meilės istorija rutuliojasi priešrevoliucinėje Havanoje, taip pat Niujorke, Paryžiuje, Las Vegase. Subtilia animacija, o ypač garso takeliu, pasaulį žavintis filmas pasižymi emocijų tikrumu, nes piešti personažai myli, kovoja, nekenčia, dainuoja ir groja ne ką prasčiau, nei aktoriai.

REKLAMA

Iš viso spalio 21-29, Lotynų Amerikos kultūros dienų metu, bus parodyti filmai iš septynių Lotynų Amerikos šalių, visus juos žiūrovai gali išvysti kino teatre „Pasaka“.

Jau dabar Pietų Amerikos vaizdais galima pasigrožėti šveicarės fotografės Mirjam Wirz parodoje apie kumbijos didžėjus Meksikoje bei Vytaro Radzevičiaus reportaže iš jo kelionių Pietų Amerikoje. Jau šį savaitgalį pasvajoti pakvies marimbos garsai, gatvėse praeiviams ranką ties ir šokti kvies vis labiau Lietuvoje populiarėjančios bačatos (bachata) šokėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio diskusijų klube „Ex Libris“ bus galima pasidalinti savo įspūdžiais po kino seansų, pasiklausyti asmeninių istorijų iš tolimosios Lotynų Amerikos. Specialus prisiminimų vakaras bus surengtas argentiniečių rašytojui Chulijui Kortasarui.

Kokia Lotynų Amerika – be muzikos! Mūsų kraštuose beveik nežinomo muzikinio stiliaus kumbija (cumbia) grupė su charizmatiškuoju dainininku Antonio Rivas iš Kolumbijos pradžiugins ne tik sostinę, bet ir Kauno klausytojus, o festivalis bus uždarytas nostalgiškos bosanovos garsais po Šv.Kotrynos bažnyčios skliautais.

Lotynų Amerikos kultūros dienos – spalio 21-28 dienomis. Renginio programa – www.kinopavasaris.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų