REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avarijos vietoje Kariotiškių sąvartyne su technika dirba apie 20 darbininkų, jie stiprina pylimą, kad išsiliejęs dumblas nepasklistų toliau, jeigu imtų lyti.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkosaugininkai paėmė grunto mėginius, jie taip pat vertina aplinkai padarytą žalą. Dėl šios avarijos Trakų rajono savivaldybėje sudaryta speciali komisija.

REKLAMA

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro atstovų teigimu, dumblu užpilta apie 4-5 ha lauko ir apie 1 ha miško. Kadangi objektas buvo apdraustas, nuostolius turėtų atlyginti draudikai.

Avarija nebeveikiančiame Kariotiškių sąvartyne įvyko ketvirtadienį apie 16-17 valandą. Plėvelė, dengusi dumblą, kurį į sąvartyną veždavo „Vilniaus vandenys“, įplyšo, žemės nuo plėvelės įsmuko į vidų, tada dumblas pradėjo veržtis per kraštus į šonus, Eltai komentavo Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Markevičius.

Penktadienio rytą dumblo tekėjimas lokalizuotas, suformuoti specialūs pylimai.

Kariotiškių sąvartyno uždarymo darbus atliko UAB „Kamesta“, baigti jį sutvarkyti bendrovė planavo lapkričio 11 dieną. Kai kuriuos darbus sąvartyne atliko ir UAB „Darbesta“.

Kariotiškių sąvartyne įvyko avarija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų