REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybės Sutrikusio vystymosi kūdikių namai vakar sulaukė svečių ir dovanų. 45 gyvavimo metus švenčianti įstaiga kasmet sulaukia apie 40 tėvų globos netekusių mažylių. Dėl sumažėjusio finansavimo lėšų mažiau tenka net maistui.

REKLAMA
REKLAMA

Tortas nustebino

Svečiai ir darbuotojai vos tilpo Kūdikių namų salėje.

„Esame atsakingi vienas už kitą — lyg ta pati šeima. Dalykimės meile, šiluma“,— sveikindamas susirinkusiuosius kvietė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

REKLAMA

Auklėtojų padedami Kūdikių namų auklėtiniai svečiams parodė nedidelį vaidinimą su šokiais ir dainelėmis. Mažieji iš visos širdies pūtė dūdeles, trepsėjo kojelėmis — ne vieno svečio akys sudrėko nuo ašarų.

„O-ooo!“ — nuvilnijo per salę vaikų šūksnis, kai jie pamatė Šiaulių miesto tarybos nario Vytauto Juškaus atneštą tortą.

Dovanų įteikė Aviacijos bazės vadas Virginijus Steponavičius bei NATO oro erdvės saugojimo misiją Zoknių oro uoste vykdantys Danijos karinių oro pajėgų kariai. Jie atgabeno būtiniausių dalykų — kelias dėžes batukų ir kojinaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario Edvardo Žakario padėkos įteiktos daugiau nei 30 metų įstaigoje dirbančioms darbuotojoms: kineziterapeuto padėjėjoms Vaidai Valauskienei ir Nijolei Burzdžienei, auklėtojai Birutei Laurikaitienei ir bendrosios praktikos slaugytojai Valei Saulienei.

Direktorė Raimonda Mažonavičienė dovanėles ir padėkas įteikė dar trims nusipelniusioms slaugytojoms: Reginai Bulotienei, Danguolei Murzienei ir Jurinai Seiliuvienei.

Mažina lėšas net maistui

Per 45 veiklos metus užauginta pustrečio tūkstančio mažylių.

Kasmet į Šiaulių kūdikių namus atvyksta apie 30 — 40 mažylių iš visos apskrities, tiek pat ir išvyksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvykusiųjų sveikatos būklė, direktorės žodžiais, sunkoka. Ne visi mažieji išmoksta vaikščioti ir valgyti, jiems reikalinga ypač rūpestinga slauga. Sunkiai sergančiųjų įvaikinti šeimos nesiryžta.

Sveikesniems mažyliams sekasi labiau — kasmet apie trečdalis grįžta į biologines šeimas, tiek pat būna įvaikinami ar sulaukia globos, likusieji iškeliauja į kitas globos įstaigas.

„Pastaraisiais metais atvykstančių vaikų skaičius sumažėjo apie 40 procentų — tai geros tendencijos visuomenėje“,— atkreipė dėmesį R. Mažonavičienė. Nepaisant to, Šiaulių kūdikių namai perpildyti — vietų tik 60, o globojamų mažylių 65.

Šiemet skiriamos lėšos atitinkančios 2007 metų lygį.

„Skaudžiausia, kad turime taupyti net vaikų mitybai ir medikamentams“,— sakė direktorė. Vaikų maitinimui skiriamos lėšos sumenko beveik ketvirtadaliu, komunalinėms paslaugoms — kone perpus.

Irena Budrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų