REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, spalio 20 d. sostinės „Skalvijos“ kino centre įvyko penktojo kasmetinio dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ atidarymas. Dešimt dienų apimančioje programoje bus parodyta daugiau kaip pusšimtis aktualias socialines ir politines problemas nagrinėjančių filmų. Ketvirtadienį simbolinę festivalio pradžią paskelbė filmas „Teisingumas Sergejui“ („Justice for Sergei“), kurį svečiai po filmo aptarė su šios juostos įvykių liudininku, velionio Sergejaus Magnitskio kolega Jamisonu Firestone'u.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos žmogaus teisių centro ir „Nepatogaus kino“ direktorius Gediminas Andriukaitis sveikindamas susirinkusius į nedidelę „Skalvijos“ salęs kviestinius svečius pasidžiaugė, kad tai jau penktasis festivalio gimtadienis. „Už nugarų – labai daug nuveiktų darbų. Daugiau nei 600 edukacinių filmų peržiūrų, daugiau nei 42 tūkst. žiūrovų. Iš tiesų, visi šie dalykai nebūtų įmanomi, be mūsų rėmėjų ir partnerių paramos“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Anot G. Andriukaičio, kiekvienas „Nepatogaus kino“ festivalis pradedamas ypatingu filmu, todėl ir šiais metais atidarymo renginiui pasirinktas sukrečiantis filmas apie žmogų, kuris kovodamas už teisingumą paaukojo savo gyvybę. Atidaryme dalyvavęs S. Magnitskio kolega, dirbęs su teisininku penkiolika metų ir tapęs tragiškų įvykių liudininku J. Firestone'as teigė, kad svarbus yra kiekvienas viešas filmo seansas.

„Prieš filmą turiu pasakyti, kad S. Magnitskis buvo tikras, patriotas. Jis tikėjo savo šalimi, teisingumu, o filmas parodo, kas iš tiesų jam nutiko. Sergėjaus mirtis tapo skandalu, sukėlusiu didžiulius atgarsius tiek Rusijoje, tiek už jos ribų“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų