REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) rekomenduoja skirti Graikijai šeštąją paramos išmoką kiek įmanoma greičiau, skelbiama organizacijų preliminarioje ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Išmoką planuojama skirti, nors tebenerimaujama dėl Graikijos valstybinės skolos dinamikos. Preliminarioje ataskaitoje teigiama, kad šalies ekonomikos nuosmukis sustiprėjo smarkiau nei buvo prognozuota, tačiau vyriausybės priemonės leis Graikijai pasiekti 2012 metais suplanuotų biudžeto deficito rodiklių.

REKLAMA

Paskolą reiktų išduoti, vos tik įsigalios visos valdžios anonsuotos taupymo priemonės, tarp jų priemonės dėl darbo rinkos reformos, biudžeto konsolidavimo ir privatizacijos, teigiama ataskaitoje. Šios išmokos išdavimas vilkinamas nuo rugsėjo.

Tuo tarpu Europos Komisija vis dėlto mano, kad šeštoji išmoka Graikijai, išduodama euro zonos valstybių ir TVF - 8 mlrd. eurų - gali būti skirta iki lapkričio vidurio, kaip anksčiau ir siūlė euro grupė, paskelbė EK atstovas.

EK, ECB ir TVF atstovai vertina ekonominius Graikijos ekonomikos atsigavimo pasiekimus kas ketvirtį prieš eilinės paramos išmokos išdavimą ir pateikia ataskaitą apie situaciją šalyje euro grupei (euro zonos finansų ministrams) ir TVF.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų