REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antrąją visuotinio streiko dieną prie Graikijos parlamento pastato vėl kilo riaušės. AFP duomenimis, šįkart policija užkirto kelią konfliktui tarp dviejų demonstrantų grupių.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį tūkstančiai žmonių susibūrė centrinėje Atėnų aikštėje protestuodami prieš vyriausybės ekonominę politiką. Akciją organizavusios komunistinės profsąjungos tvarkai palaikyti sukvietė kelis šimtus aktyvistų. Vienu momentu apsaugos darbuotojus užpuolė kaukėmis užsimaskavę žmonės. Chuliganai ėmė mėtyti į taikius demonstrantus akmenis ir butelius su degiuoju mišiniu. Policija išvaikė užpuolikus panaudojusi ašarines dujas.

REKLAMA

Be to, pranešama, kad Atėnų aikštėje įvyko konfliktas tarp dviejų protestuotojų grupių. Pranešimų apie nukentėjusiuosius per šiuos incidentus negauta.

AFP duomenimis, ketvirtadienį prie Graikijos parlamento susirinko apie 35 tūkst. žmonių. „Associated Press“ duomenimis, demonstrantų skaičius viršijo 50 tūkst. žmonių.

Atėnų ligoninės gydytojai ketvirtadienį pranešė apie pirmąją auką per riaušes prie Graikijos parlamento.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak medikų, 53-ejų metų Graikijos statybininkas buvo apmėtytas akmenimis per aršius anarchistų ir profsąjungų aktyvistų susirėmimus. Kartu su kitais šešiolika sužeistųjų jis buvo nugabentas į ligoninę, kur netrukus mirė.

Atėnų centre tęsiasi anarchistų ir policininkų konfliktas. Radikalai stato barikadas iš degančių šiukšlių konteinerių, mėto į policininkus butelius su degiuoju mišiniu ir akmenis, o policininkai prieš juos naudoja ašarines dujas.

Graikijos parlamente ketvirtadienį vakare numatytas lemiamas balsavimas dėl naujų taupymo planų. Per pirmąjį balsavimą trečiadienio vakarą jiems buvo pritarta. Už buvo 154 parlamentarai, o prieš – 141.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų