REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalis – tarptautinis kovos su krūties vėžiu mėnuo. Jau devintus metus šį  mėnesį kompanijos AVON „Rožinio  kaspino“ fondas organizuoja projektą, skirtą rinkti lėšas kovai su krūties vėžiu Lietuvoje. Per šiuos metus fondas jau surinko 950 tūkstančių litų, kurie buvo išskirstyti ligoninėms bei institutams įvairiai reikalingai aparatūrai įsigyti. Šiemet tikimasi pasiekti pirmąji milijoną. Fondo tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į vis didėjantį krūties vėžiu sergančių ligonių skaičių bei rinkti lėšas į „Rožinio kaspino“ fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš šių metų projekto dalis, tai bendra veikla su leidykla „Metodika“. Pirkdami leidyklos išleistą knygą Rebeccos Skloot „Nemirtingas Henrietos Laks  gyvenimas“ dalį lėšų aukosite Vilniaus universiteto Onkologijos institutui Krūtinės chirurgijos ir onkologijos poskyriui. Bestseleris pasakoja tikrą istoriją apie apie moterį, kuri sirgo vėžiu, o medicinos pramonė tuo naudojosi be jos žinios.

REKLAMA

Fondas džiaugiasi, kad kasmet į jų gretas įsijungia net tik medikai, bet ir visuomenėje žinomi žmonės, kurie tampa projekto geros valios ambasadoriais. Tai ir sportininkė Živilė Balčiūnaitė, modelis Aistė Jasaitytė, o šiemet fondo veiklai padeda jauna ir talentinga muzikos atlikėja Justina ArlauskaitėJAZZU. Pakalbinome ją.

Kodėl tokiai jaunai ir gražiai jau rūpi sveikata? Ir dar tokia rimta liga – vėžys?

Nereikia būti senai ir labai ligotai, kad suprastum, jog sveikata yra svarbu. Namanau, kad tai yra amžiaus klausimas. Nors pati esu sveika ir tuo džiaugiuosi, su vėžiu, tik kitomis jo formomis, jau esu susidūrusi, net netekusi artimų žmonių. Tai gerai, kad aš jauna ir sveika galiu skatinti kitus ir save pačią saugoti sveikatą ir ja rūpintis, nes geriau jau nesusirgti nei po to sunkiai gydytis.

REKLAMA
REKLAMA

O ką pati darai dėl savo sveikatos?

Sportuoju, šoku salsą, stengiuosi sveikai matintis bei mažiau save žaloti visokiais gėrimais bei rūkalais, darausi masažą...

Ar profiktiškai daraisi kokius nors tyrimus?

Tvarkingai lankausi pas šeimos gydytoją, darausi kraujo tyrimus, napamirštu ir ginekologo. Dabar veduosi savo mamą pasidaryti tyrimus dėl krūties vėžio. Mano šeima nėra kažkokie ypatingi sveikuoliai, kaip ir dauguma turi įvairių negalavimų, bet mes į savo sveikatą žiūrime rimtai, stebime medicinos naujoves, jomis naudojamės, nes suprantame, kad prarastą sveikatą susigražinti labai sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip patekai į šį projektą?

Aš visada noriai dirbu su socialiniais projektais, niekada neatsisakau prisidėti, padėti. Bendradarbiauju su AVON kitais, muzikiniais reikalais, man pasiūlė tapti ambasadore ir aš sutikau.

Ką turi daryti ambasadorė?

Visų pirma ambasadorius turi būti kažkoks matomas veidas. Aš dainininkė, džiaugiuosi, kad turiu gerbėjų, per kuriuos galiu skleisti man patikėtą žinią. Turiu dalyvauti projekto organizuojamuose renginiuose, štai šiandien paskaičiau ištrauką iš Rebeccos Skloot knygos, gal teks ir padainuoti...

REKLAMA

O tu nebijai, kad tave gali susieti su pačia liga? Na, sakys, gal ji pati serga, kad dalyvauja... O jei tai būtų paramos akcija, skirta sergantiems AIDS?

Aš ir tokioje akcijoje dalyvaučiau. Jei tu turi kažkokią gražią intenciją, tai nereiškia, kad tau kažkas negerai, kaip tik su tavimi viskas gerai! Nebijodama kalbėti apie tai, aš kaip tik noriu pabrėžti, kad jei žmogus susirgo, tai ne gėda, liga ne koks velnias ir žmogus jokiu būdu ne kaltas. Reikia kuo daugiau bendrauti, dalintis išgyventa patirtimi. Jei sirgai ir išgijai, ypač svarbu yra apie tai papasakoti kitiems, suteikti viltį. Gal pavyks išgelbėti nors vieno žmogaus gyvenimą, bet tai būtų puiku.

REKLAMA

Ar jau perskaitei Rebeccos Skloot knygą „Nemirtingas Henrietos Laks gyvenimas“?

Dabar skaitau, nemanau, kad bus lengva ją skaityti, čia ne grožinis romanas, o tikra ir sudėtinga, netgi skausminga istorija, turinti nejaukaus atspalvio. Bet manau, kad perskaičiusių ją galvose turėtų kas nors pasikeisti, privers susimastyti.

Kaip sekasi tavo muzikinė karjera, kada išgirsime JAZZU balsą kokiame nors koncerte?

Rytoj koncertuoju „Tamstos“ klube Vilniuje, lapkritį važiuoju į Stokholmą dviems savaitėms įrašinėti savo solinio albumo, vėliau koncertuosiu Londone, Briuselyje, Lietuvoje laukia atsakingas koncertas su Petru Geniušu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žodžiu, veiklos daug. Toks gyvenimas tau kaip tik ir tinka?

Ne visai, kurį laiką jaučiausi emociškai išsiderinusi, nes dar ėmiausi sau naujos veiklos. Vaidinsiu teatre, tiksliau bandysiu tai daryti (juokiasi) Sauliaus Šaltenio pjesėje „Jasonas“. Repeticijos atitraukė mane nuo to, kas man labiausiai gyvenime patinka, nuo muzikos. Bet vėl stengiuosi aktyviai grįžti į ją, nes eilinį kartą gyvenime mane gelbėja muzikinė veikla.

Gal „Jasone“ uždainuosi?

Nežinau, bet mano rolė ten pagrindinė, gal taip ir padarysiu (juokiasi)

Linkime sėkmės tavo įvairioje ir prasmingoje veikloje, gero koncerto rytoj ir tegu rožinėlis kaspinėlis saugo tave nuo visų ligų.

Perduokite www.balsas.lt skaitytojams, kad paremtų Rožinio kaspino fondą, saugotų savo sveikatą, o moterys pasitikrintų dėl krūties vėžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų