REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fiktyvią darbo sutartį sudariusiai ir iš valstybės siekusiai pasisavinti per 150 tūkst. litų „Sodros“ išmokų Eglei Jackaitei prokuroras Vytautas Kukaitis prašo teismo skirti vienų metų nelaisvės atėmimo bausmę, o bendrovės „4 Real“ direktorei Erikai Kabečiūtei - per 18 tūkst. litų baudą, rašo VE.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu, kad teisingumas vis tiek nugalės, nes šioje byloje mano kaltė yra tik ta, kad besąlygiškai tikėjau savo mylimu žmogumi. Jei E. Kabečiūtė nuoširdžiai prisipažįsta, dar nereiškia, kad ji yra nuoširdi. Gaila, kad prokuroras simpatizuoja kitai pusei“, - išgirdusi prokuroro prašymą žurnalistams komentavo E. Jackaitė.

REKLAMA

Moteris dar kartą pakartojo, kad ji jokių dokumentų neklastojo, o tik nuoširdžiai dirbo savo darbą nekilnojamojo turto agentūroje.

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teisme byloje, kurioje E. Jackaitė ir E. Kabečiūtė kaltinamos sudariusios fiktyvią darbo sutartį ir siekusios iš valstybės pasisavinti per 150 tūkst. litų „Sodros“ išmokų, buvo sakomos baigiamosios kalbos.

Prokuroras V. Kukaitis, be kita ko, pabrėžė, kad E. Kabečiūtės prisipažinimas darius kaltinamąją veiką ir nuoširdus gailėjimasis yra pilietiškas žingsnis, leidžiantis teismui atskleisti visas įvykio aplinkybes. Be to, „4 Real“ direktorė pasižadėjo „Sodrai“ grąžinti prarastus pinigus ir jau sumokėjo 9 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro, tai gali būti lengvinančios aplinkybės šioje byloje ir jis teismo prašė skirti E. Kabečiūtei 18,2 tūkst. litų baudą.

„Tuo metu situacija su E. Jackaite visiškai priešinga. Nėra nei gailesčio, nei kritinio savo veiklos vertinimo tik neigimas. Dėl to kaltinimas neranda jokių sąlygų, kad E. Jackaitei būtų skirta švelnesnė bausmė nei numatyta Baudžiamojo kodekso 182 straipsnio II dalyje - t. y. laisvės atėmimas“, - sakė V. Kukaitis.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų