REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius spalio 21 d. dalyvaus  Šiauliuose rengiamos Lietuvos universitetų rektorių konferencijos posėdyje, kuriame bus aptariami ekspertų grupės parengti  pasiūlymai dėl universitetų tinklo optimizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupės atlikta analizė ir parengtos gairės, kaip sutelkti akademines pajėgas universitetų konkurencingumui didinti, buvo pristatyti Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete ir pateikti platesnei diskusijai akademinėse bendruomenėse, visuomenės dėmesiui.

REKLAMA

„Universitetų tinklo optimizavimo gairės –  bandymas pažvelgti į tolesnę ateitį ir mūsų pasirengimą pasitikti jau žinomus iššūkius. Tai –  dėl demografinio nuosmukio mažėjantis studentų skaičius, tarptautinėje erdvėje stiprėjanti universitetų konkurencija dėl geriausių studentų ir mokslininkų“, –  sako ministras G. Steponavičius.

Pasak ministro, ekspertai parengė gana radikalų projektą, siūlantį Vilniuje  ir Kaune per kelis etapus sujungus esamus universitetus,  palikti tik po vieną Alma Mater. „ Ekspertų įžvalgos – geras atskaitos taškas diskusijai“, – sako ministras G. Steponavičius.

Ministro nuomone, aptarus darbo grupės pasiūlymus, galima priimti  sprendimus, kokie universitetų tinklo konsolidacijos žingsniai būtų racionaliausi,  atitiktų  naujų laikų diktuojamus poreikius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų