REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais esame linkę itin dažnai naudojamus ir reikalingus daiktus suasmeninti ir priskirti jiems  vardus. Vidutiniškai kas trečias vairuotojas savo automobilį yra pavadinęs tam tikru pavadinimu ar suteikęs jam vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai rodo, kad vairuotojai suteikia įvairių vardų savo transporto priemonėms. Dalis vardų yra perdirbti markių ar modelių pavadinimai, pavyzdžiui, Audikė, Audytė, Audukė, Bemsis, Golfytis, Mazdoidas, Mersiukas, Pežukas ir kt.

REKLAMA

Kiti vairuotojai yra labai patenkinti savo automobiliais, taigi juos vadina mažybiniais vardais, visiškai nesusijusiais su markių pavadinimais. Autogidas.lt pastebi, kad malonybinius vardus vartoja ne tik moterys, bet ir vyrai. Keletas tokių vardų pavyzdžių: Bimblio kibirėlis, Blusiukas, Boružiukas, Kioskelis, Mano mergytė, Mažulė, Gražuolė ir pan.

Vardai transporto priemonėms sukuriami ir pagal valstybinius numerius – iš šių sudaromas visas žodis, pavyzdžiui, Elytė ir Botas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitaiko atvejų, kai vairuotojai savo automobilius vadina žmonių vardais, pavyzdžiui, Benukas, Eleonora, Euzebija, Zoja ir kt.

Kartais vairuotojai automobilius vadina vardais, nurodančiais, kad automobilis genda, prastai važiuoja, kad jį reikia remontuoti. Tokie vardai dažnai yra neigiami, pavyzdžiui, Drondoletas, Kibiras, Kledaras, rodo Autogidas.lt apklausos rezultatai.

Yra ir neaiškios kilmės automobilių vardų, kurių savininkai neatskleidžia, iš kur kilo tokie automobilių pavadinimai, dėl kokių asociacijų jie sukurti, pavyzdžiui, Kupriukas, Gulbė, Karuliukas, Klipsas, Lakštutė, Pasadoblis, Rokeris, Žmona, Žaibas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų