REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano valdžia ruošiasi teisminiam procesui prieš JAV. Šalies prokuratūra jau gavo nurodymą surinkti Irane ir kitose valstybėse JAV padarytų nusikaltimų įrodymus. Apie tai pareiškė Irano teisinės sistemos vadovas Sadekas Laridzhanis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Teheranas sieks Jungtinių Valstijų atsakomybės už „nusikaltimus“, padarytus tiek prieš iraniečius, tiek ir prieš pačius amerikiečius, praneša Associated Press. Laridzhanis, pasirodęs per nacionalinę televiziją, kaip pavyzdį paminėjo pastaruosius įvykius Niujorke ir kituose JAV miestuose.

REKLAMA

„Okupuok Volstritą“ demonstracijos, kurios jau įgavo tarptautinį mastą, nepraėjo be konfliktų su teisėsauga. Anto USA Today, demonstracijos ant Bruklyno tilto metu buvo suimta apie 700 žmonių. Pasak Irano pareigūno, šie įvykiai yra puikus „žmogaus teisių pažeidimų“ pavyzdys.

Vis dėlto kol kas sunku pasakyti, kokius būtent įrodymus rinks Irano prokuratūra ir koks teismas ir kokiu būdu pareikš kaltinimus. Pastarosiomis dienomis Teherano ir Vašingtono santykiai paaštrėjo dėl atskleisto Irano sąmokslo. Praeitą savaitę JAV pareiškė, kad Irano žvalgyba siekė nužudyti Saudo Arabijos ambasadorių.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet kuri šalis galėtų apkaltinti kitas valstybes, sufabrikuodama tokias istorijas. Kaip ten bebūtų, tai gali sukurti pavojingą precedentą tarptautiniuose santykiuose“, – pareiškė Irano atstovas Jungtinėse Tautose. Iranas pavadino tokius kaltinimus „absurdiškais“.

Tuo tarpu Vašingtonas atvirai prakalbo apie savo ketinimus sustiprinti spaudimą Iranui. Barackas Obama pareiškė, kad JAV sieks sankcijų Iranui griežtinimo iki tol, kol Teheranas „nesupras kaip reikia bendrauti su tarptautine bendruomene“, praneša Politlist.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų