REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo šios savaitės gyventojai savo pašto siuntas galės išsiųsti daug greičiau, pigiau ir paprasčiau. Trečiadienį buvo pristatyti pirmieji Lietuvoje siuntų siuntimo bei gavimo savitarnos terminalai, kuriais siuntas bus galima siųsti bet kuriuo paros metu.

REKLAMA
REKLAMA

Modernų siuntinių siuntimo ir gavimo savitarnos terminalų tinklą „Siuntos24“ Lietuvoje diegia Kaune įsikūrusi bendrovė „Kautra“ kartu su Lietuvos paštu. Į šį projektą ketinama investuoti apie 18 mln. litų.

REKLAMA

„Šiuolaikinis žmogus aukštus reikalavimus kelia ne tik paslaugų kokybei. Jam taip pat svarbu, kad būtų taupomas jo laikas, kad pasinaudoti paslaugomis būtų patogu ir greita. Naujieji siuntų siuntimo ir gavimo terminalai leis visa tai įgyvendinti“, – teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Modernūs terminalai įrenginėjami gyventojams patogiose vietose – prie didžiųjų prekybos centrų, autobusų stočių bei kitų strateginių vietų. Vienintelis Karaliaus Mindaugo prospekte, Kaune, esantis automatas yra įkurtas prekybos centro viduje.

REKLAMA
REKLAMA

„Siuntos24“ terminalais jau gali pasinaudoti 5 didžiausių šalies miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojai. Jau įrengta 15-ka, o iki metų pabaigos planuojama iš viso įrengti 71 siuntų siuntimo ir gavimo savitarnos terminalą 44 šalies miestuose. Net ir mažų miestų, tokių kaip Pasvalys, Skuodas ar Palanga, gyventojai turės galimybę bet kuriuo paros metu išsiųsti savo siuntinius.

„Dabar patogiai ir paprastai provincijoje gyvenanti močiutė galės nusiųsti lašinių pantį savo anūkui studentui, o šis persiųsti močiutei taip pat ką nors malonaus“, - šmaikščiai siuntų savitarnos terminalų patogumą apibūdino Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai vieni moderniausių ir inovatyviausių savitarnos įrenginių, kurie visai neseniai buvo pradėti diegti ir kitose Europos šalyse. Tikimės, kad šis projektas pateisins ir lietuvių lūkesčius. Šie terminalai turėtų būti patrauklūs ir verslo įmonėms. Sparčiai augant internetinės prekybos paklausai internetinės parduotuvės siuntas pirkėjams galės pristatyti dar greičiau ir patogiau“, – sakė bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Pasak UAB „Baltic Post“ direktoriaus Karolio Kairaičio, naudotis savitarnos terminalais yra patogu ir paprasta. Terminaluose įrengtos skirtingo dydžio saugojimo dėžutės, kuriose bet kuris norintis galės palikti siuntą. Vos tik žmogus padės siuntą į  saugojimo dėžutę, sistema automatiškai informuos pasiuntinį, kuris ją paims. Siuntos gavėjus pasieks per 24 valandas. Daugiausiai dėžučių kol kas įrengta Kaune (374) ir Vilniuje (340).

REKLAMA

Siunta bus pristatyta į kitą tokį pat savitarnos terminalą arba, siuntėjui pageidaujant, bus įteikta gavėjui tiesiai į rankas. Vos tik siunta bus pristatyta į gavėjo mieste esantį siuntų savitarnos terminalą, gavėjas apie tai bus informuotas trumpąja mobilaus telefono žinute arba elektroniniu paštu. Gyventojas tiksliai žinos, kada ir kur galės atsiimti jam adresuotą siuntą.

„Nebereikės laukti kurjerio ar, užtrukus darbe, skubėti į pašto skyrių. Nuo šiol siuntas galima siųsti ir atsiimti bet kuriuo paros metu“, - sakė bendrovės „Kautra“ valdybos pirmininkas Mindaugas Platūkis.

REKLAMA

Siunčiant siuntas per savitarnos terminalus, paslaugos kaina priklausys ne nuo siuntos svorio, bet nuo dydžio. Priklausomai nuo siuntos dydžio, jos pristatymas visoje Lietuvoje kainuos nuo iki 15,99 Lt. Didelio siuntinio išsiųsti nepavyks dėl elementarios problemos – siuntinys netilps į terminalo dėžutę, tad K. Kairaitis ragina klientus kruopščiai parinkti pakuotės dydį.

Užs. Nr.1688

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų