REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas vėl apsuko visuomenę aplink pirštą – žadėjęs sumažinti šilumos kainas ir padidinti kvotas termofikacinėms elektrinėms, pasirašė įsakymą, dėl kurio šiluma brangs.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministras viešai dievagojosi, kad darys viską, jog šilumos kaina Lietuvos vartotojams būtų sumažinta, tačiau spalio 14-ąją pasirašė įsakymą, kuriuo sumažinamos elektros gamybos kvotos termofikacinėms elektrinėms. Ekspertų skaičiavimais, šiluma gali brangti maždaug 0,5 ct/kWh . Tai reiškia, kad teks mokėti per mėnesį 15 litų daugiau už vidutinio, maždaug 50 kv.m, buto šildymą“, – sako Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Pasak LSDP frakcijos vadovo, jau ne pirmą kartą Energetikos ministras viešumoje kalba viena, o daro kita. Žadėjęs 15 proc. sumažinti iš Rusijos perkamų dujų kainą, nesubūrė kompetentingos derybų grupės, tad dujos Lietuvai kainuoja brangiau negu kaimynėms. O visai neseniai A.Sekmokas ir viceministras Kęstutis Žilėnas kalbėjo apie būtinybę padidinti elektros supirkimo kvotas termofikacinėms elektrinėms, pripažindami, kad tokiu būdu galima sumažinti šilumos kainą. Dar spalio 13-ąją Energetikos ministras tikino, jog „dalį elektros, kurią gamina Elektrėnai ir kartu dalis šilumos tenka Elektrėnų marioms, įmonių tarpusavio susitarimu galima gaminti šiluminėse elektrinėse ir už tą kainą, kokia yra artima savikainai, parduoti šilumos vartotojams. Tai yra, termofikacinės elektrinės irgi sutinka, kad už tą šilumos dalį jos negautų to numatyto pelno, kurį jos gauna, jeigu gamina pačios, ir taip galimai būtų ženkliai sumažinta šilumos kaina“.

„Jau kitą dieną A.Sekmokas pasirašė įsakymą Dėl elektrinių, kuriomis nustatoma remtinos elektros energijos gamybos apimtis, sąrašo ir remtino elektros energijos gamybos apimties ir masto 2012 metais bei prognozių nustatymo (2011 m. spalio 14 d. Nr. 1-256), kuris įsigalios nuo sausio 1 d. Dėl to šiluma vartotojams pabrangs. Rugsėjo mėnesį vykusioje spaudos konferencijoje kartu su Vilniaus miesto meru A.Zuoku, Darbo partijos frakcijos ir Krikščionių partijos frakcijos seniūnais pristatėme argumentuotą pasiūlymą, kaip sumažinti šilumos kainas visoje Lietuvoje 4 ct/kWh. Rodėsi, jog Energetikos ministerija mums pritaria, tačiau Ministerijos vadovas pasielgė priešingai. Dėl A.Sekmoko sprendimo Lietuvos žmonių piniginės jau šį sezoną vėl suplonės“, – teigia A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų