REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose išardyta paskutinė nesaugia laikyta žaidimų aikštelė daugiabučių kieme. Gyventojai piktinasi, kad Savivaldybė, nusprendusi sunaikinti prižiūrimas smėlio dėžes, jų neatsiklausė. Su žeme sulyginta gyventojų lėšomis prižiūrėta aikštelė.

REKLAMA
REKLAMA

Buldozerio nelaukė

Į „Šiaulių kraštą“ kreipėsi šiauliečiai, kad K. Korsako ir Gytarių gatvių daugiabučių kieme buldozeriu išardyta vaikų smėlio dėžė, čia stovėjusi jau 20 metų.

REKLAMA

„Smėlio dėžę mūsų bendrija užpildė praeitais metais, pirkome 3 kubinius metrus smėlio. Vieni pakabinome virvines sūpuokles, kad vaikams nebūtų pavojinga suptis, kiti pastatėm suoliuką močiutėms“, — apie kaimynų pastangomis įsirengtą aikštelę redakcijai pasakojo Saulius Sendžikas.

Jis apgailestavo, kad keturių namų gyventojų lėšomis prižiūrimą aikštelę bei dėžę be perspėjimo sulygino su žeme, o vietoje jos Savivaldybė nieko nepasiūlė. Kita vertus, ir smėlis, ir pati aikštelės įranga buvo turtas, į kurį gyventojai investavo savo lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal Savivaldybės tinklalapyje spausdinamą pranešimą, dėžes ir nesaugias žaidimų aikšteles demontuoti planuota tik gavus gyventojų prašymus“, — piktinosi šiaulietis.

Rėmėsi 2007 metų duomenimis

„Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriuje yra daugybė gyventojų prašymų demontuoti nesaugias smėlio dėžes, supynes, kitų įrenginių likučius“, — “Šiaulių kraštui“ aiškino Infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Mažulienė.

Jos žodžiais, pagal 2007 metais patvirtintą planą buvo sudarytas nesaugių aikštelių katalogas. Į jį buvo įtrauktos visos aikštelės, kuriose yra apirusių gelžbetonio ar metalo konstrukcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis pripažino nežinantis, kiek naujų smėlio dėžių ir aikštelių bus įrengta ateinančiais metais. „Galimybės paaiškės, kai žinosime finansavimo šaltinius“,— sakė A. Adomaitis.

Šiuo metu daugiabučių gyventojų atstovai ir bendrijos teikia Savivaldybei prašymus įrengti kiemuose naujas vaikų žaidimų aikšteles.

Janina Vansauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų