REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybėms šiems metams pristigus per 50 mln. litų socialinėms pašalpoms, Vyriausybė joms papildomai skyrė 20 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybė pritarė nutarimo projektui, kuriuo numatoma šių metų lapkričio mėnesiui skirti 14-kai savivaldybių 20,413 mln. litų socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti ir mokėti – toms savivaldybėms ir tiek, kurioms ir kiek trūko lapkričio mėnesiui“, – naujienų agentūrą ELTA informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

REKLAMA

Pasak Premjero Andriaus Kubiliaus, kitų metų valstybės biudžete taip pat numatoma peržiūrėti muitininkų, teismų finansavimo ir socialinių pašalpų eilutes. Ministro Pirmininko vertinimu, dar neaišku, ar savivaldybėms bus skirta likusioji prašoma papildoma suma.

„Kadangi iš tikrųjų skaičiuojant tuos poreikius yra remiamasi savivaldybių skaičiais, ne visada tie skaičiai yra visiškai tikslūs. Mes labai atidžiai skaičiuojame ir todėl šiandien aš tikrai negalėčiau pasakyti, kad dar reikės 30 mln. litų, jeigu tai yra tik pačių savivaldybių suskaičiuoti skaičiai“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, kad savivaldybėms iki metų pabaigos trūksta 55 mln. litų.

„Noriu pastebėti, kad, pavyzdžiui, svarstant kitų metų biudžetą, kai kurios savivaldybės iš tikrųjų realiai skaičiavo poreikius piniginėms socialinėms pašalpoms ir remdamosi tomis ekonominėmis prognozėmis, kurios yra žinomos: kad kitais metais ekonomika gali augti apie 4 proc., kad gali mažėti nedarbas, ir natūraliai dėl to turėtų mažėti ir piniginių socialinių pašalpų poreikis.

Tai nemažai savivaldybių būtent racionaliai teikia paraiškas kitų metų biudžetui, bet buvo tokių savivaldybių, kiek aš žinau, įskaitant ir Vilniaus miesto savivaldybę, kuri prašė kitais metais 70 proc. daugiau lėšų piniginei socialinei paramai lyginant su šiais metais“, – tęsė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų