REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kontrabandinių cigarečių atvykęs pasiimti Šalčininkų rajono gyventojas, automobiliu sprukdamas nuo jį stabdžiusio pasieniečio, partrenkė pareigūną. Šis dar spėjo iššauti į sprunkantį automobilį. Bėglį po gaudynių sulaikė pagalbon atskubėjusios Varėnos pasieniečių pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasienietis pastebėjo, kad Baltarusijos pusėje  ties Šalčininkų rajono Eišiškių miesteliu prie pat sienos privažiuoja automobilis „Renault“.

REKLAMA

Tuo pat metu iš Lietuvos čia prie sienos lauko keliuku privažiavo automobilis „Ford Mondeo“. Pasienietis buvo pasirinkęs tokią vietą, kad nė vienas automobilių vairuotojas jo nematė.

„Renault“ atvykęs vyras iš mašinos išėmė dvi dėžes ir jas panešėjo iki sienos. Apsidairęs aplinkui ir nė nenumanydamas, kad yra stebimas čia pat esančio VSAT pareigūno, jis žengtelėjo į Lietuvos pusę. Prie pat sienos linijos palikęs krovinį jis iškart grįžo atgal.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pasalos iššokęs pasienietis bandė sulaikyti automobiliu „Ford Mondeo“ atvykusį ir dėžes turėjusį pasiimti vairuotoją. Šis nepakluso VSAT pareigūno reikalavimui. Nors vyras ir matė prieš jo automobilį stovintį pasienietį, jis staigiai truktelėjo iš vietos ir pradėjo važiuoti tiesiai į VSAT pareigūną. Automobilio priekiu vairuotojas kliudė pasienietį, kuris buvo nubloštas į šoną.

Net ir tuomet VSAT pareigūnas spėjo iš tarnybinio pistoleto iššauti įspėjamąjį šūvį į orą, o po kelių akimirkų – ir į dideliu greičiu tolstančio automobilio galinį ratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Eišiškių apylinkes iškart buvo sutelktos didelės artimiausiose sienos su Baltarusija vietovėse buvusios Varėnos pasieniečių pajėgos. Jos atkirto nuo incidento vietos vedančius kelius.

Netrukus pasieniečiai Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimo ribose, maždaug už 2 kilometrų nuo įvykio vietos, užklupo sprunkantį „Ford Mondeo“. Po neilgų gaudynių jo vairuotoją VSAT pareigūnai užspeitė iš kelių pusių. Iš mašinos ištemptas vairuotojas priešintis nebandė. Paaiškėjo, kad tai – 25-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

REKLAMA

Partrenktam pasieniečiui medikai konstatavo rankos ir kojos sumušimą. Po apžiūros jam leista tęsti tarnybą, todėl Purvėnų užkardos pareigūnas grįžo saugoti sienos su Baltarusija.

Įvykio vietoje rastos dvi dėžės, iš viso 1000 pakelių, cigarečių ,,Premjer 7“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Apie iš Baltarusijos rūkalus atgabenusį „Renault“ vairuotoją Varėnos pasieniečiai informavo kolegas kaimyninėje šalyje.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pasienietį partrenkęs Šalčininkų rajono gyventojas uždarytas į areštinę.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų