REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaras Petras Auštrevičius sako, kad reikėtų atkreipti didesnį dėmesį ne vien į ateinančių 2012 metų valstybės biudžeto skaičius, o ir į tai, kaip tie asignavimai bus panaudojami.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnį lėšų panaudojimo skaidrumą, liberalo manymu, užtikrintų didesnis viešumas. Dėl to P. Auštrevičius siūlė priimti Biudžeto sandaros įstatymo pataisą, kuria asignavimų valdytojai savo interneto svetainėse būtų įpareigoti kas mėnesį ar ketvirtį skelbti išsamias finansų ataskaitas, prieinamas visiems.

REKLAMA

Tačiau praėjusią savaitę Seimas, balsuodamas dėl įstatymo pataisos, P. Auštrevičiaus įsitikinimu, siūlymą atmetė neįsigilinęs į problemą. Europos tarpdisciplininių tyrimų instituto  2011 m. birželio mėn. pateiktoje Valstybės institucijų interneto svetainių tyrimo ataskaitoje pažymėta, kad  įstaigos dažnai nepateikia su viešaisiais pirkimais susijusios informacijos, biudžeto suvestinių ir kitų duomenų.

Maža to, nuo spalio 14 d. įsigaliojo Vyriausybės nutarimo „Dėl bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo“ pataisos, kurios numato, kad ataskaitos turėtų būti parengiamos kartą per metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinė sistema yra skylėta. Milijoninius asignavimus valdo ne tik ministerijos, bet ir dešimtys valstybės įstaigų. Blogai, kad visuomenė iki šiol iš esmės neturi realių galimybių stebėti, kaip tos lėšos, jų valstybei sumokėti mokesčiai panaudojami. Jei įtvirtintume būtinybę ataskaitas perkelti į institucijų interneto svetaines, tai padėtų užtikrinti didesnį skaidrumą ir efektyvumą“, - teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys P. Auštrevičius.

Liberalas raštu kreipėsi į šalies premjerą Andrių Kubilių, prašydamas iš naujo svarstyti klausimą dėl asignavimų valdytojų informacijos perkėlimo į interneto erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų