REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nemanau, kad Vyriausybės planai surinkti daugiau gyventojų pajamų mokesčio yra realūs. Juk pats Ministras Pirmininkas šį procesą stabdo, priešindamasis minimalaus darbo užmokesčio didinimui. Tuo tarpu ministrų atlyginimai begėdiškai didėja“, – sako Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerijos nuomone, kitąmet Nacionalinio biudžeto pajamos (be ES lėšų) turės augti 9,6 proc., o valstybės biudžeto pajamos – net 11 proc. Padebesiais skrajojančios Vyriausybės teigimu, 2012 m. į biudžetą planuojama surinkti 12,9 proc. daugiau Pridėtinės vertės mokesčio (PVM), 12,7 proc. daugiau pelno mokesčio, ir 14 proc. daugiau gyventojų pajamų mokesčio. Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos įsitikinęs, kad lūkesčiai per daug optimistiniai, nes GPM kilimas 14 proc. yra  nerealus.

REKLAMA

„Banginio baloje neužauginsi, kaip sako liaudis. Juk gyventojų darbo užmokestis, finansų ministerijos teigimu, didės tik 5,5 proc. Juolab, kad konservatorių ir liberalų Vyriausybė neketina didinti minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA). Tai kokiu būdu jie surinks daugiau GPM“, –  stebisi LSDP frakcijos seniūnas.

Socialdemokratai aktyviai ragino Vyriausybę didinti MMA, tačiau Ministrų kabinetui rūpi tik savi pilvai.

„Minimalus darbo užmokestis stovi vietoje nuo 2008 m., o kai kurių ministrų ir jų patarėjų atlyginimai kyla. Trečiojo šių metų ketvirčio duomenimis, lyginant su 2010 m. tuo pačiu laikotarpiu, Premjero atlyginimas padidėjo 275 litais. Energetikos ministro 238, Užsienio reikalų ministro alga pakilo beveik 800 litų. Nesvarbu, dėl kokių priežasčių jų algos išaugo, svarbu tai, kad Lietuvos žmonės apie realų pajamų padidėjimą tegali pasvajoti. Vyriausybės kalbos gerokai atsilieka nuo darbų“, – sako LSDP frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų