REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios koalicijos partneriai teigiamai vertina Prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlomus Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pakeitimus, pagal kuriuos juridiniams asmenims būtų uždraudžiama finansuoti partijas, sumažinama maksimali fizinių asmenų aukos suma ir supaprastinama smulkių aukų partijoms priėmimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis trečiadienį žurnalistams teigė, jog valdantieji planuoja pritarti partijų finansavimo tvarkos pakeitimams.

REKLAMA

„Iš esmės yra bendra nuostata palaikyti Prezidentės teikiamus pasiūlymus ir sutarėme, kad iš kiekvienos frakcijos atstovų sudarysime grupę, kuri turėtų įvertinti tą projektą, galutinai susitarti ir balsuoti. Nematome didelių nuomonių skirtumų“, - po koalicijos partnerių susitikimo kalbėjo E. Masiulis.

ELTA primena, kad šalies vadovė siūlo uždrausti juridiniams asmenims remti partijas, o fiziniams asmenims perpus - nuo 20 iki 10 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių - sumažinti maksimalios aukos sumą. Prezidentė taip pat siūlo supaprastinti nedidelės paramos partijoms skyrimo tvarką, kad šalies gyventojams būtų paprasčiau patiems paremti jų pasitikėjimo vertas partijas. Siūloma, kad fiziniams asmenims, aukojantiems nedidelę iki 50 litų sumą, nereikėtų deklaruoti metinių pajamų ir nurodyti asmens kodo pildant aukų lapus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, užtikrinus griežtesnę partijų finansavimo tvarką skaidresnė taps ne tik partinė, bet ir viešųjų pirkimų sistema, taip pat sumažės ir užsienio valstybių įtaka Lietuvos politiniam gyvenimui.

Preliminari Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pakeitimo pataisų svarstymo data - lapkričio 17-oji.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų