REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Silverstouno trasoje įvyko finaliniai Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapai. Po trijų metų pertraukos taurės  nugalėtoju tapo Jamesas Suttonas, o tik antrą sezoną dalyvaujantis „Juta Racing“ komandos atstovas Jonas Gelžinis užėmė šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Likus paskutiniesiems, 18-ajam ir 19-ajam etapams, į pirmą vietą pretendavo trys lenktynininkai: Michaelas Meadowsas („SAS/Redline"), Stephenas Jelley'us („Parker with Juta") ir Jamesas Suttonas („SAS/Redline"). Vėl sumaištį įnešė tik antroje sezono pusėje pradėjęs dalyvauti „Porsche Carrera Supercup“ ir Vokietijos „Porsche Carrera“ taurės dalyvis Nickas Tandy's, pirmavęs abiejuose kvalifikaciniuose važiavimuose. Pirmajam važiavimui M. Meadowsas išsikovojo antrą starto poziciją, o J. Suttonas – trečią. Antrajam važiavimui abu lenktynininkai susikeitė starto pozicijomis, o labiausiai nepasisekė S. Jelley'ui, kuris startavo tik iš septintos ir devintos vietų.

REKLAMA

Jonas Gelžinis abu kartus turėjo penktą starto poziciją (nuo N. Tandy atsiliko 0,440 ir 0,402 sek.) bei tradiciškai pirmavo tarp „Pro-Am1“ kategorijos dalyvių. Beje, greitoje Silverstouno trasoje į 1 sekundės intervalą sutilpo atitinkamai 13 ir 15 (iš 27) dalyvių. 25-oje vietoje abu kartus kvalifikavosi po ilgesnės pertraukos į lenktynes Didžiojoje Britanijoje sugrįžęs „Juta Racing“ narys Tautvydas Barštys.

Pirmojo važiavimo metu kritiniu momentu tapo pirmieji 200 metrų, kai pasinaudojęs geresniu sukibimu savo trajektorijoje nuo padangų paklota guma, į antrą poziciją įsiveržė J. Suttonas. Po trijų ratų į ketvirtą poziciją pakilo smarkiai atakavęs S. Jelley'us. Iki 19 rato vyko gana procesinės lenktynės, kol lyderis N. Tandy's „atsirėmė“ į ratu atsiliekančius lenktynininkus ir sumažino greitį. Tuo metu teisėjai mojavo geltonomis vėliavomis ir greitį staigiai reikėjo sumažinti už jo važiavusiems J. Suttonui, M. Meadowsui bei S. Jelley'ui. Pastarasis sugebėjo atsitrenkti į M. Meadowso automobilio galą ir prakirsti savo radiatorių. S. Jelley'us dar nuvažiavo 1 ratą ir ant trasos prilaistė aušinimo skysčio, o tai įnešė nervingumo važiavimui iki pat finišo. Pasitraukus S. Jelley'ui, J. Gelžinis susigrąžino penktą vietą. Antru finišavęs J. Suttonas iki vieno taško sumažino atsilikimą nuo vis dar lyderio pozicijoje išlikusio M. Meadowso.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo etapo važiavimas susiklostė labai įdomiai – buvo daug lenkimų. Starto metu vėl niekam vilčių nepaliko N. Tandy's, tuo tarpu pirmuose ratuose padangas perkaitino M. Meadowsas, kuriam galų gale dėl lėtai išeinančio oro iš priekinės padangos teko užsukti į boksus. Trečią kartą per pastaruosius keturis etapus nugalėjo N. Tandy's, o štai antrą vietą užėmęs J. Suttonas, pamatęs, kad už jo jau nėra M. Meadowso, neforsavo įvykių ir nuo lyderio atsiliko gana dideliu, 16,583 sek. skirtumu.

Silverstouno trasoje įvyko finaliniai Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapai. Komandos nuotr.Silverstouno trasoje įvyko finaliniai Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapai. Komandos nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonas Gelžinis vėl finišavo penktas, nugalėjo „Pro-Am1“ kategorijoje ir tarp šios kategorijos dalyvių vėl pasiekė geriausią rato įveikimo laiką. Tautvydui Barščiui pirmas važiavimas susiklostė sėkmingai (20 vieta), o štai antrame važiavime išlūžo šarnyras – tai galėjo būti ankstesnių pakabos pažeidimų pasekmė.

26 metų Jamesas Suttonas Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurę buvo laimėjęs 2007 metais, finišavęs antru 2009 metais. Šiemet iš 19 etapų laimėjo tris ir net 11 kartų lipo ant prizininkų podiumo bei surinko 306 taškus. Jo komandos draugo Michaelo Meadowso sąskaitoje – 298 taškų. Trečias sezoną baigė Stephenas Jelley'us – 282 taškai. Ketvirtoje vietoje liko Euanas Hankey'us („Parker with Juta“, 241 tšk.), penktoje vietoje – Richardas Plantas („Team parker Racing“, 183 tšk.), šeštoje vietoje – Jonas Gelžinis („Juta Racing“, 167 tšk.).

REKLAMA

„Pro-Am1“ (pusiau profesionalų) kategorijoje nugalėjo dar prieš tai „Brands Hatch“ trasoje vykusiose lenktynėse pirmą vietą užsitikrinęs J. Gelžinis – 196 taškai. Antras liko Rory Butcheris („Celtic Speed“, 105 tšk.), trečias – Ahmadas Al Harty's („Redline Oman Air“, 97 tšk.).

„Pro-Am2“ (mėgėjų) kategorijoje po atkaklios kovos nugalėjo George'as Brewsteris („Celtic Speed“, 130 tšk.), ne visuose etapuose dalyvavę „Juta Racing“ atstovai Tautvydas Barštys ir Rytis Garbaravičius užėmė devintą ir dešimtą vietas (atitinkamai 31 ir 11 tšk.).

REKLAMA

Komandinėje įskaitoje triumfavo „SAS/Redline“ ekipa (J. Suttonas ir M. Meadowsas), kuri finišavo 37 iš 38 lenktynių, iškovojo 5 pergales ir 20 prizinių vietų. „Redline Racing“ komanda nugalėjo 2004, 2007, 2009 ir 2011 metais ir per savo 9 metų dalyvavimą „Porsche Carrera Cup GB“ yra pasiekusi daugiausia – 66 pergales etapuose.

Antrą sezoną šiose pirmenybėse dalyvaujanti „Juta Racing“ komanda užėmė šeštą vietą. „Viskuo esame labai patenkinti, iškeltus tikslus šiemet įvykdėme, - sako komandos vadovas Audrius Gelžinis. – Laimėta „Pro-Am1“ kategorija ir užimta šeštoji vieta bendroje įskaitoje. Šį sezoną mažai gedo technika, ganėtinai arti buvo ir penktoji vieta, gal tik naudojome per daug konservatyvią taktiką. Kitą sezoną teks strateguoti, nes Jonas pereina į „Pro“ lygį, tad reikės jau lygiuotis į visus profesionalus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų