REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas vienos Vilniaus įmonės direktorių, jo žmoną ir dar vieną darbuotoją nuteisė už tai, kad jie apgaulės būdu kėsinosi gauti 233 tūkst. litų Valstybinio socialinio draudimo lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas kaltinamuosius nubaudė baudomis ir laisvės apribojimo bausmėmis.

Bylos duomenimis, 2008–2009 metais verslininkas kartu su savo žmona bei šeimos drauge suklastojo dokumentus, tarp kurių buvo darbo sutartys, darbo užmokesčio mokėjimo žiniaraščiai. Suklastotuose dokumentuose nurodė žinomai melagingus duomenis apie įmonės pajamas, turtą, įsipareigojimus ir juos pateikė „Sodrai“.

REKLAMA

Apgaulė paaiškėjo tiriant įmonės ūkinę-finansinę veiklą, nustačius, kad nesant jokių pagrįstai pakitusių duomenų apie įmonės darbo apimtis bei pajamas, darbo užmokestis dviem besilaukiančioms darbuotojoms buvo pakeltas atitinkamai nuo 600 iki 6600 litų ir nuo 700 iki 7000 litų.

Tyrimo metu taip pat buvo išsiaiškinta, kad darbo santykiai buvo sukurti fiktyviai, siekiant apgaule gauti motinystės išmokas. Pavyko nustatyti ir tai, jog viena iš kaltinamųjų neva dirbo įmonėje nuotoliniu būdu, pati būdama Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas neskyrė terminuoto laisvės atėmimo bausmių, o atsižvelgiant į tai, kad auginami mažamečiai vaikai, kaltinamuosius nubaudė baudomis ir laisvės apribojimo bausmėmis. Kaltinamieji įpareigoti be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo nekeisti gyvenamosios vietos ir neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Kaltinamieji teisme pripažino kaltę, sugrąžino jau spėtus pasisavinti 60 tūkst. litų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų