REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip skambėtų Mocartas, jeigu jo kūrinius skambintų 19 pirštų turintis pianistas? Italijoje sukurtas robotas „Teotronica“ jau gali atsakyti į šį klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dailymail.co.uk, „Teotronica“ ne tik puikiai skambina pianinu, bet ir dainuoja bei akompanuoja sau būgnais. Šis robotas – geriausias įrodymas, kad robototechnikoje naudojamų mechaninių rankų technologija sparčiai tobulėja. Be to, 19 pirštų leidžia „Teotronica“ skambinti pianinu greičiau už bet kurį žmogų. Naujasis robotas – vienintelis pasaulyje, gebantis išsyk atlikti visus tris minėtus dalykus.

REKLAMA

„Teotronica“ išradėjo Matteo Suzzi teigimu, jo pagamintas robotas turi 19 pirštų dėl to, kad tai optimalus jų skaičius bet kokiai melodijai ar dainai skambinti pianinu. „Teotronica“ ritminė dalis gali sekti klavišų paspaudimo greitį ir groti įvairias natas sinchroniškai, sakoma pranešime. Roboto akyse įrengtos vaizdo kameros suteikia gebėjimą „matyti“ ir sąveikauti su šalia jo esančiais žmonėmis.

M. Suzzi sakė, kad šio roboto kūrimas truko daugiau nei 4 metus ir kainavo daugiau nei 3000 svarų sterlingų. Jis prisipažino buvęs užvaldytas idėjos apie robotą, galintį pagroti bet kokią melodiją ar kompoziciją. „19 pirštų leidžia robotui geriau susidoroti su skambinimo greičiu, jis groja greičiau už žmogų. Kairioji jo ranka apima žemesnes natas, dešinioji atlieka melodijos liniją, be to, kairiojoje rankoje yra papildomas pirštas. Jis yra puikus pianistas, nes turi beveik dvigubai daugiau pirštų, nei žmogus, ir gali stipriau spausti klavišus.  Jis dainuoja įrašytas fonogramas ir naudoja balso atpažinimo bei veido išraiškos keitimo technologijas, kad galėtų tikroviškiau bendrauti su aplinkiniais", – sakė išradėjas.

Pasak M. Suzzi, „Teotronica“ jau koncertavo daugelyje privačių vakarėlių ir visada susilaukdavo pasisekimo. „Mes tikimės, kad jis sukels revoliuciją muzikoje", – sakė 34 metų italų išradėjas.

O čia galima pamatyti ir pasiklausyti, kaip „Teotronica“ skambina Mocartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų