REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Elektroninė operos fantazija „XYZ“ suteikia galimybę ne tik interpretuoti naujus kūrinius, kurti naujas elektronines jų interpretacijas, bet ir suteikia galimybę naujai pasižiūrėti į prieš dešimtmetį sukurtus kostiumus.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš 10 metų pirmąkart Dalia Ibelhauptaitė ir Juozas Statkevičius kartu bendradarbiavo, kurdami G. Verdi operą „Kaukių balius“ Lietuvos Nacionaliniame Operos ir Baleto teatre. Tai buvo pirma opera, Lietuvoje sulaužiusi nusistovėjusias operos tradicijas ir savo drąsa, fantazija ir šiuolaikiniais sprendimais sukėlusi dideles diskusijas tiek meno pasaulyje, tiek visuomenėje. Ypatingą įspūdį paliko trečio veiksmo kaukių baliaus kostiumai, kurie stebino savo neįprastomis formomis ir spalvomis.

REKLAMA

Šitas spektaklis jau įėjo į Lietuvos operos istoriją, tačiau jau keleri metai jo negali pamatyti žiūrovai. Abu kūrėjai, jausdami daug sentimentų šitam pastatymui, labai norėjo sugrąžinti galimybę žiūrovams išvysti jau muziejiniais tapusius „Kaukių baliaus“ kostiumus ir įkvėpti jiems naują gyvybę.

„Buvo padėtos didelės pastangos, kad elektroninės operos fantazijos „XYZ“ pasirodymams būtų atrasti šie „Kaukių baliaus“ kostiumai. Norėjosi juos  parodyti naujame kontekste, naujoje erdvėje, naujoje interpretacijoje ne tik tiems, kurie apskritai jų nėra matę, bet ir tiems, kurie puikiai juos prisimena“,- sako režisierė Dalia Ibelhtauptaitė.

Koncertai vyks spalio 20d. Vilniuje, buvusiame kino teatre „Lietuva“, spalio 22 d. Kaune, „Pergalės“ angare ir 23 d. Šiauliuose, „Šiaulių arenoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų