REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai žiniasklaidoje Algimantas Matulevičius pasiskelbė turįs informacijos, jog Lietuvoje veikė CŽV padalinio kalėjimas, kuriame laikyti 86 kaliniai.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, atvežti į Lietuvą terorizmu kaltinami asmenys kankinti, laikyti žiauriomis sąlygomis.

REKLAMA

Buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas tvirtino, kad „Lietuvos spectarnybos keliaklupsčiavo prieš užsienio kolegas, todėl sutiko statyti kalėjimą.“ Dėl tokių teiginių su juo pasikalbėti panoro prokurorai.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Artūras Urbelis asmeniškai pasitiko Tautos ateities forumo pirmininką, buvusį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Algimantą Matulevičių.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras Urbelis sakė turįs daug klausimų buvusiam Seimo atstovui teigiančiam, jog Lietuvoje CŽV kalėjime laikyti 86 kaliniai.

Politikas apklaustas kaip parodymų davėjas ir pareiškėjas. Prokuroras, anot A. Matulevičiaus, pasirinko įdomią formą: „Daviau pareiškimą-parodymą.“

„Atsimenu, kai dirbau komitete, ilgus metu matėme ir jautėme, kad mūsų šalies specialiosios tarnybos keliaklupsčiauja prieš užsienio kolegas. Juokavome, jog pas mus Lietuvoje statomi CŽV kalėjimų filialai“, – sakė žurnalistams A. Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas tikino turįs informacijos, jog kartu su kaliniais į Lietuvą plaukdavo ir pinigai: „Kaip supratau, pinigai buvo skirti naujo Valstybės saugumo pastato statyboms. Tačiau, deja, pinigai buvo skirti kalėjimo statyboms.“

A. Matulevičius tikino, jog tais laikais Saugumo departamento bijojo muitininkai, pasieniečiai ir policininkai, „Nes ši tarnyba laikė valstybės paslapčių monopolį. Niekas prasižioti nedrįso žinodami, kas jų laukia.“

A. Matulevičiaus nuomone, tyrimas, pradėtas dėl CŽV kalėjimo Lietuvoje, kuriame, anot jo laikyti beveik 86 kaliniai, turėtų būti atnaujintas.

REKLAMA

Informaciją apie tokį kalinių skaičių buvęs parlamentaras teigė gavęs Tarptautiname žmogaus teisių gynėjų tinklapyje.

„Kaip visuomenininkas ir buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys jaučiu pareigą paskelbti tai, ką žinau. Apie kalėjimus turi informacijos ir padorūs saugumo karininkai, kuriems viešintis negalima“, – užtikrintai kalbėjo A.Matulevičius.

Politikas vis dėlto prisipažino neturįs įrodymų: „Tirti ir rinkti informaciją privalo tyrėjai, o aš tik pateikiau tai, ką žinau, jaučiau ir mačiau".

A. Matulevičių apklausęs A.Urbelis nepanoro komentuoti savo veiksmų: „Kol kas susilaikysiu nuo komentarų.“

Anksčiau tyrimą dėl CŽV kalėjimo atliko to paties departamento prokuroras Mingaudas Dūda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų