REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos savivaldybė dar nėra iki galo atsiskaičiusi su „Švyturio“ areną pastačiusia bendrove „Vėtrūna“. Skola jai siekia net 17 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Vėtrūnos“ valdybos pirmininko Vytauto Banio, už naują areną liko skolinga ir Kauno savivaldybė. Tiesa, pastarosios skola gerokai mažesnė – maždaug 8 mln. Lt.

REKLAMA

„Tikimės, kad atsiskaitys kuo greičiau. Savivaldybės mums sako, kad stengiasi spręsti šiuos klausimus, mes laukiame“, – sakė V. Banys.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, sutartyje numatyta, kad užsakovas rangovui apmoka per 56 dienas, pasirašius pateiktų darbų priėmimo aktą ir sąskaitą-faktūrą.

„Rangovas paskutinius aktus ir sąskaitas faktūras pateikė rugsėjo 14 dieną. Mokėjimo prašymas Lietuvos verslo paramos agentūrai pateiktas spalio 7 dieną. Agentūra turi teisę tikrinti mokėjimo prašymą iki 30 dienų. Jai pervedus lėšas į projekto sąskaitą, savivaldybė perves jas rangovui taip, kaip numatyta sutartyje“, – teigė E. Jurkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad į „Švyturio“ areną praėjusį ketvirtadienį techninių testavimų atlikti atvykę bendrovės RGG atstovai išsivežė švieslentę ir informacinį kubą valdantį procesorių bei dalį kitos įrangos. Tokį veiksmą bendrovės direktorius Gytis Mikelinskas aiškino tuo, kad juos pasamdžiusi bendrovė „Juvara“ („Vėtrūnos“ subrangovas) iki šiol neatsiskaitė už įrangą.

„Gamybiniame pasitarime buvo iškeltas šis klausimas. Pagal buhalterinius dokumentus subrangovui nesame skolingi. Jie turi pateikti mokėjimo dokumentą ir tuomet atsiskaitysime, bet nepateikė. Tai labai nemaloni situacija. Įvardinčiau kaip nusikaltimą, vagystę. Man keista, kad arenos valdytojai leidžia taip elgtis“, – sakė „Vėtrūnos“ valdybos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų