REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje sparčiai mažėja įmonių bankrotų. Bet kitąmet vis tiek ketinama padvigubinti mokesčius, skirtus padengti žlugusių įmonių skolas darbuotojams, rašo ,,Lietuvos rytas”.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalies darbdaviai 2012 metais greičiausiai mokės dvigubai didesnes įmokas į Garantinį fondą. Jis yra skirtas atsiskaityti su bankrutavusių bendrovių darbuotojais, jeigu jiems darbdaviai liko skolingi.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Ūkio ministerija įregistravo įstatymo pataisą, kuri didina darbdavių įmokas nuo 0,1 proc. iki 0,2 proc. priskaičiuoto darbuotojams darbo užmokesčio.

Šių metų pradžioje Garantinis fondas turėjo 70 mln. litų. Kitų metų pradžioje numatomas likutis – jau tik 10,7 mln. litų.

Darbdaviai 0,2 proc. įmokas Garantiniam fondui mokėjo iki 2008-ųjų liepos. Dar 2007 metais apsižiūrėta, kad pinigų į fondą suplaukia tris kartus daugiau nei išleidžiama. Tuo metu ekonomika augo, dauguma įmonių veikė sėkmingai.

Buvo nutarta įmokas sumažinti iki 0,1 proc. su sąlyga, esant būtinybei, jas vėl grąžinti į senas vėžes. Valdininkai mano, kad dabar ši būtinybė pribrendo.

Garantinio fondo iždas jau beveik tuščias, o jeigu jis nepilnės, bankrutavusių firmų darbuotojai liks be paskutinės vilties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų