REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Atominės energetikos komisijos pirmininkas Rokas Žilinskas sieks, kad branduolinės energetikos specialistų rengimas būtų įvardytas prioritetine šaka ir jam būtų skirtas ne tik išskirtinis valstybės dėmesys, bet ir deramas finansavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai buvo kalbama šio parlamentaro iniciatyva surengtoje diskusijoje. Jos metu Energetikos, Švietimo ir mokslo, Ūkio ministerijų atstovai, Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos energetikos instituto akademikai ir Visagino atominės elektrinės vadovai prie apskritojo stalo aptarė Nacionalinio branduolinės energetikos specialistų rengimo plano ir jo įgyvendinimo priemonių plano problemas.

REKLAMA

Planas ir jo įgyvendinimo priemonės skirti aprūpinti Lietuvos branduolinės energetikos infrastruktūrą kvalifikuotais specialistais, tačiau net ir po jų patvirtinimo šiuos specialistus rengiančios aukštosios mokyklos dokumentams turi kritinių pastabų.

„Energetinė nepriklausomybė bei saugumas yra vienas iš pagrindinių valstybės prioritetų. Jis turi būti atspindėtas visų lygių valstybinių institucijų veikloje, tačiau čia vis dar kyla nesusipratimų“, – sako komisijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Žilinsko, pagrindinė problema, dėl kurios branduolinės energetikos specialistus rengiančios institucijos tai vis dar turi daryti savo skurdžiais ištekliais, yra būtent vieningos valstybės politikos nebuvimas prioritetinėse srityse.

„Visiškai suprantu šiandieninio susitikimo metu Švietimo ir mokslo ministerijos atstovės išsakytą poziciją, kad visos studijų programos, kol nenurodyta kitaip, ministerijai yra vienodos svarbos. Tam, kad institucijos galėtų dėmesingiau organizuoti taip šaliai reikiamų branduolinės energetikos specialistų rengimą, reikalingi politiniai sprendimai. Tokių sprendimų priėmimas turi būti pradėtas nedelsiant“, – susitikimą apibendrino Seimo Atominės energetikos komisijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų