REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius leidžia suprasti, kad ateityje kasos aparatus bus priversti ir ne maisto produktais turgavietėse prekiaujantys prekeiviai. Pagal Vyriausybės nutarimą nuo gegužės 1 dienos kasos aparatai turi būti naudojami prekiaujant maisto produktais pastatuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes visada kovojame už tai, kad erdvės šešėliui, nelegaliai prekybai būtų mažiau. Mūsų žingsniai yra nuoseklūs. Matėte pavasarį, nepaisant visų diskusijų ir opozicijos pasipriešinimų, prekyba maisto produktais buvo sutvarkyta. Lygiai tą patį darysime ir prekyboje ne maisto produktais“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo, klausiamas, ar Gariūnų turgavietei nebus atimamas strateginio objekto statusas, sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Jis priminė, kad jau rengiamas paketas priemonių, įskaitant ir pagal patentus dirbantiesiems asmenims.

„Tos priemonės taip pat bus svarstomos ir įgyvendinamos“, – neabejojo Premjeras.

Primename, kad praėjusią savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko operaciją, kurios metu Gariūnų turgavietėje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai atskleidė gerai organizuotą nusikalstamą tinklą, veikusį ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. Buvo atskleistas mechanizmas, pagal kurį turgavietė buvo aprūpinama pigiomis kinų prekėmis.

Įtariama, kad buvo nuslėpta dešimtys milijonų litų mokesčių, kuriuos turėjo sumokėti įmonės ir asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus. Išaiškintų grupuočių nariai turėjo konkrečiai jiems pavestas užduotis, vykdė daugybę nusikalstamų veikų – nuo dokumentų klastojimo iki sukčiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų