REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį, spalio 21 dieną, 11 val. Lietuvos vaikų darželiuose, mokyklose, gimnazijose įvyksianti kolektyvinė mankšta “Augsiu aktyvus 2011" pretenduoja į Lietuvos rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie masinės akcijos, kuria siekiama atkreipti dėmesį, ypač jaunimo, į nepakankamą fizinį aktyvumą, į būtinybę nejudrų gyvenimo būdą keisti į aktyvesnį, jau prisijungė apie 300 visų šalies lopšelių, darželių, mokyklų ir gimnazijų, turinčių per 35 tūkst. auklėtinių. Vien pirmadienį iki pietų gauta daugiau kaip šimtas naujų dalyvių registracijos anketų. Kartu su vaikais žada sportuoti ir jų mokytojai.

REKLAMA

Švietimo ir ugdymo įstaigų medžiaga apie jų auklėtinių dalyvavimą mankštoje bus teikiama rekordus registruojančiai agentūrai “Factum" prie Lietuvos kultūros fondo, siekiant užregistruoti  rekordą.

Jauniausiam kolektyvinės mankštos, į kurią vis dar aktyviai registruojamasi, dalyviui – vos 1 metukai, vyriausiam – 70 metų. Gausiausiai prie kolektyvinės mankštos prisijungs Vilniaus Antakalnio vidurinė mokykla (1 200 sportuojančiųjų), Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija (1050 mokinių, 50 mokytojų), Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinė mokykla (999 sportuojantys).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kolektyvinės mankštos programą „Augsiu aktyvus 2011“ organizuojančio VšĮ „Iniciatyvos fondas“ programų koordinatorės Ingos Smirnovienės, aktyvus į mankštą besijungiančiųjų srautas rodo, kad jaunimas nėra abejingas sveikesniam ir aktyvesniam gyvenimo būdui.

„Kolektyvinėje mankštoje dalyvaujančioms įstaigoms kartu su savo auklėtiniais siūlysime aptarti „Pažadų gyventi aktyviai sąrašą“, kurį visi norintys galės paskelbti kaip viešą deklaraciją ir prižadėti vieni kitiems jų laikytis. Sąraše bus ne tik numatyta minimali rekomenduojama fizinio aktyvumo norma, bet ir pasiūlymas būti aktyviais visuomenės nariais bendrąja prasme“, - sakė I. Smirnovienė.

Remiantis tarptautinio mokyklinio amžiaus vaikų gyvensenos ir sveikatos tyrimo (HBSC) duomenimis, Lietuvoje vidutiniškai tik kas antrą 11–15 metų amžiaus berniuką (45 proc.) ir tik kas penktą (20 proc.) mergaitę galima laikyti pakankamai fiziškai aktyviais, tačiau ir šie rodikliai per pastaruosius 16 metų nuosekliai mažėja. Lietuvos berniukai pagal fizinį aktyvumą tarp beveik 40 Europos ir Šiaurės Amerikos šalių užėmė penktą nuo galo vietą (už juos mažiau fiziškai aktyvūs buvo tik bendraamžiai iš Lenkijos, Estijos, Turkijos ir Makedonijos), o mergaitės - trečią (už jas mažiau fiziškai judėjo tik Turkijos ir Makedonijos mergaitės).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų