REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvoje vykstančioje tarptautinėje žemės ūkio produktų parodoje aptartos galimybės panaikinti Kauno apskričiai primestus apribojimus, kurie dėl klasikinio kiaulių maro epidemijos buvo pradėti taikyti praėjusį birželį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors su epidemija jau susidorota ir jos užkrato nerasta net ištyrus apie 1 000 laukinių gyvūnų, Rusija tebetaiko importo apribojimus Kauno apskrityje pagamintiems mėsos produktams. Eksportuoti į Rusiją kitose apskrityse pagamintus kiaulienos produktus nedraudžiama.

REKLAMA

Po praėjusį penktadienį surengto Lietuvos pareigūnų susitikimo su Rusijos žemės ūkio produkcijos priežiūros komiteto vadovu Sergejumi Dankertu padaugėjo vilties, kad apribojimai kauniečių produkcijai gali būti panaikinti. Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus, „S. Dankertas pažadėjo, kad klausimas bus sprendžiamas kitą savaitę".

Maskvoje taip pat buvo aptarta galimybė panaikinti apribojimus gyvai kiaulienai įvežti į Rusiją. Nuo birželio 1 d. uždraudus kiaulių eksportą į Rusiją, mūsų šalies kiaulių augintojai per mėnesį vidutiniškai patirdavo apie 4-5 mln. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų