REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris Gruzijos piliečius, kurie į Lietuvą bandė patekti neteisėtai pažeisdami sieną iš Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį apie 1 val. 20 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai, keisdamiesi informacija su kolegomis Baltarusijoje, ties Vilniaus rajono  Pilkapių kaimu aptiko pėdsakus. Šviežutėliai trijų žmonių pėdsakai vedė iš Baltarusijos į Lietuvą.

REKLAMA

Netoliese tamsoje VSAT pareigūnai užklupo ir sulaikė tris vyrus. Šie sulaikymo metu nesipriešino. Trijulė turėjo Gruzijos pasus. Paaiškėjo, kad tai yra du 31-erių ir 35-erių šios šalies piliečiai. Vos perėję sieną jie puvinus drabužius persirengė švariais – taip pastaruoju metu elgiasi dauguma gruzinų, kurie neteisėtai kerta sieną iš Baltarusijos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pažeidėjus pasieniečiai uždarė į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzinai šiemet sudaro beveik trečdalį visų sulaikytų sienos pažeidėjų. Lyginant su praėjusiais metais jų skaičius išaugo beveik tris kartus. Tokias pačias tendencijas fiksuoja ir Baltarusijos pasieniečiai, šiemet nuolat sulaikantys į Lietuvą iš šios šalies neteisėtai bandančių patekti gruzinų.

Sienos pažeidėjų iš Gruzijos šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 96, o iš viso VSAT pareigūnams įkliuvo 321 valstybės sienos pažeidėjas.

Dažniausiai neteisėtai bandoma pažeisti Lietuvos sieną su Baltarusija – čia sulaikyta 213 pažeidėjų. Sieną su Rusija saugantys VSAT pareigūnai sulaikė 76 tokius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš visų šiemet sulaikytųjų daugiausiai yra Lietuvos (113), Gruzijos (96) ir Rusijos (40) piliečių. Be jų, VSAT pareigūnai sulaikė sienos pažeidėjų iš dar 14 šalių bei asmenį be pilietybės.

Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą gresia bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų