REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį „Pasaulio pabaigos kometa“ praminta Elenin turėtų priartėti mažiausiu atstumu nuo Žemės. Ji atsidurs apie 35,4 mln. kilometrų nuo mūsų planetos, tad ši žinia sukėlė išties nemažai nerimo, rašo RT.com.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar astronomai mano, kad artėjanti kometa kelia palyginti menką grėsmę. Rugpjūtį kometa Elenin pradėjo irti, kai ją pasiekė galinga Saulės audros banga. Toliau keliaudama skeveldrų pavidalu, ji turėtų netrukus pasiekti savo artimiausią tašką nuo Žemės.

REKLAMA

„Dabar yra sudėtinga ją aptikti, tad aš manau, kad ji jau yra mirusi ir išnykusi“, – portalui Space. com sakė astronomas Donas Yeomansas, dirbantis NASA Arti Žemės esančių objektų programoje (angl. Near-Earth Object Program).

Tarp ankstesnių spėlionių apie kometą buvo netgi tokių versijų, kad ji kelia didžiulę grėsmę mūsų planetai ir kad dėl jos vyksta tokios stichinės nelaimės kaip žemės drabėjimai ir cunamiai. Kiti tvirtino, esą tai net ne kometa, o neprongnozuojama, iš savo trajektorijos iškrypusi planeta Nibiru, kuri sunaikins Žemę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau mokslininkai užtikrina, kad viso šios versijos – visiška nnesąmonė: „Elenin – antros klasės, maža ir nereikšminga kometa, kuri apskritai niekada neturėjo atkreipti dėmesio“, – teigė D. Yeomansas.

Kometa buvo pavadinta rusų astronomo mėgėjo Leonido Elenino vardu, kuris ją atrado 2010 metų gruodį.  Prieš tai, kai kometa suiro, buvo apskaičiuota, kad jos branduolio skersmuo siekė apie 3–5 kilometrus.




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų