REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos premjeras šeštadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga (ES) turi padėti Graikijai išvengti bankroto, jei nenori neprognozuojamų pasekmių visose ES narėse, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Graikijos vyriausybės vadovas George'as Papandreou interviu „Proto Thema“ savaitraščiui palygino Graikiją su titanu Atlantu graikų mitologijoje. Atlantas ant savo pečių turėjęs laikyti dangų.

REKLAMA

„Mes ne Atlantai, kurie gali nešti Europos problemas ant savo pečių. Jei Europa negali išspręsti savo problemų, pasekmės mums visiems bus nenuspėjamos“, – teigė šalies premjeras.

G. Papandreou taip pat pareiškė palaikąs naująsias griežto taupymo priemones, kurios bus įvestos ateinančią savaitę. Manoma, kad naujosios priemones sukels protestų visoje šalyje. Spalio 19–20 d. Graikijoje numatomas visuotinis streikas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir gavusi tarptautinę finansinę paramą, Graikijos vyriausybė nesugebėjo išvesti šalies iš skolų krizės. Su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskola Graikijai nepavyko sumažinti valstybės biudžeto deficito, išvengti investicijų nutekėjimo ir grįžti į tarptautinę paskolų rinką.

Pasak ekspertų, negavusi dar vienos finansų injekcijos Graikija gali bankrutuoti jau šį mėnesį. Bankrotas šaliai reiškia bankų sistemos ir pensijų fondų griūtį bei sumažėjusį BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų