REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tradicinė Marijampolės krašto žemdirbių derliaus šventė „Sūduvos kraitė 2011“ šiemet gražiai sutapo su seniausio Lietuvoje Marijampolės cukraus fabriko 80 metų jubiliejumi. Tad dvi šventės viena kitą papildė ir suteikė miestiečiams džiugių akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

Į J.Basanavičiaus aikštę šeštadienio rytą susirinko daugybė tautodailininkų, amatininkų, prekybininkų su savo gaminiais.

REKLAMA

Nuo jų neatsiliko šio krašto ūkininkai, susivežę gausybę sūrių, dešrų, lašinių, naminės duonos, įvairių daržovių. Sodininkai siūlė vaismedžių, vaiskrūmių, aviečių sodinukų, braškių daigų.

Atėjusius į derliaus šventę marijampoliečius džiugino meniški varteliai su užrašais „Tautodailė ir amatai“, „Rudens gėrybės“, „Saldumynų kermošius“, „Sūduvių svečiai“, kvietę būtinai visur užsukti.

REKLAMA
REKLAMA

Sūduva turtinga ne tik derlingais laukais, tačiau turtinga ir mūsų krašto žmonėmis, kurie išties sugeba gražiai dirbti, gražiai linksmintis ir kartu švęsti“, – pradėdama šventės iškilmingą dalį sakė Marijampolės savivaldybės Viešųjų ryšių tarnybos vyriausioji specialistė Danguolė Micutienė, pakvietusi žodį tarti šios šventės šeimininkus – Marijampolės merą Vidmantą Brazį bei UAB „Arvi ir ko“ valdybos pirmininką ir generalinį direktorių Vidmantą Kučinską.

„Dar taip nebuvo mūsų mieste, kad du Vidmantai atidarytų šventę“, – paaiškino Marijampolės meras. – „Daug mūsų vyrai galvojo, ar daryti šventę kartu, pasakysite po jos, ar ji mums pavyko. Manau, kad dvi šventes švęsti atskirai ekonomiškai sunkiu metu būtų gal ir  neprasminga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot mero, derliaus šventės dalyvis žemdirbys yra ne tik grūdų, bet ir cukraus žaliavos augintojas. Šie metai nepagailėjo derliaus, tik gal jis kiek ne tokios kokybės.

„Aš gerai prisimenu metus, kai mirė Marijampolės cukraus fabrikas, o mes, žemdirbiai, buvome akcininkai, dauguma auginome cukrinius runkelius. Miestiečiai iš cukraus fabriko “točkėmis„ veždavosi išspaudas ir šerdavo karvukes. Fabrike dirbo apie 500 žmonių. Visi turėjome darbo“, – svarbius cukraus fabriko gyvavimo momentus prisiminė meras, dėkingas „didžiavyriams“, kurie sunkiu momentu sutiko cukraus fabriką nupirkti ir išgelbėti nuo sunykimo.

Po UAB „Arvi ir ko“ vadovo V.Kučinsko sveikinimo žodžio, į sceną pakilo šokėjai, dovanoję žiūrovams šokių pynę „Rugio giesmė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų