REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Salvadoro prezidentas Mauricio Funesas paskelbė nepaprastąją padėtį Salvadore dėl liūčių padarinių šalyje. Savo kalboje per nacionalinį radiją ir televiziją valstybės vadovas pranešė ir apie skubią paramą gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Savo sprendimą paskelbti nepaprastąją padėtį prezidentas paaiškino tuo, kad dėl potvynių, kuriuos sukėlė pastarosiomis dienomis šalį siaubusios liūtys, įvairiuose šalies rajonuose žuvo 6 žmonės, trys žmonės laikomi dingusiais be žinios, per 6,5 tūkst. gyventojų evakuoti iš pavojingų rajonų. Stichija padarė didelės materialinės žalos Salvadoro infrastruktūrai ir gyventojams.

REKLAMA

Pasak M. Funeso, bus skirtos „visos laisvos biudžeto lėšos“ nukentėjusiesiems padėti ir stichijos padariniams likviduoti. „Jeigu to nepakaks, mes kreipsimės paramos į tarptautinę visuomenę“, – pareiškė šalies vadovas.

Pagal prezidento dekretą, policija, kariškiai ir civilinės gynybos darbuotojai įgauna teisę vykdyti priverstinę gyventojų evakuaciją iš nukentėjusių rajonų. M. Funesas paragino šalies gyventojus bendradarbiauti su valdžios atstovais, siekiant „sumažinti riziką žmonių gyvybei ir užkirsti kelią naujoms tragedijoms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų