REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV vyskupas iš Kanzas Sičio (Misūrio valstijos) Robertas Finnas apkaltintas slėpęs seksualinius nusikaltimus. Apie tai praneša „The Kansas City Star“. Prokurorų nuomone, vyskupas, turėjęs rimto pagrindo įtarti vieną iš savo pavaldinių nusikalstamu elgesiu, nepranešė apie tai policijai, nors privalėjo tai padaryti pagal įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal kaltintojų versiją, dar 2010 m. gruodį R. Finnas sužinojo, kad dvasininko Shawno Ratigano kompiuteryje saugomi šimtai pornografinių vaikų nuotraukų. Ir vis dėlto informacija apie tai policijai buvo perduota tik 2011 m. gegužę, ją perdavė vienas vyskupijos atstovų.

REKLAMA

Apie tai, kad vyskupas žinojo apie pavaldinio nusikaltimus, byloja tas faktas, kad Sh. Ratiganas dar iki arešto 2011 m. gegužę buvo nušalintas nuo bendravimo su nepilnamečiais bažnyčios parapijiečiais.

R. Finnui gresia vienų metų kalėjimo bausmė ir tūkstančio dolerių bauda. Vyskupijai gali būti paskirta penkių tūkstančių dolerių bauda.

Pastebima, kad toks atvejis Jungtinėse Valstijose pirmas, kai oficialūs kaltinimai prisidėjus prie seksualinių nusikaltimų pateikiami vyskupui.

Kanzaso katalikų vyskupija jau ne pirmą kartą įsipainioja į skandalą su seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius. 2008 metais organizacija išmokėjo per 10 mln. dolerių kompensacijos savo 12 dvasininkų seksualinės prievartos aukoms. Tuomet R. Finnas tikino padarysiąs visa, kas įmanoma, kad panašūs atvejai nepasikartotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų